ΣΑΒΒΑΤΟ  13/07/2019
03:05 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Έτος παραγωγής: (2016)


Web TV


Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη συνεισφορά του προγράμματος επιχορήγησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου στην Ελλάδα (EEA Grants) στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα και επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα του θεατή στη δυναμική των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες με το έργο και τις παρεμβάσεις τους προσφέρουν νέες προοπτικές σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, μεταδίδουν τις αξίες της ενεργού κοινωνικής συνεισφοράς και δημιουργούν, ως εκ τούτου, τις συνθήκες για μια καλύτερη κοινωνία σε βάθος χρόνου.
Η ταινία εστιάζει σε επτά πρωτοβουλίες μη κυβερνητικών οργανώσεων, που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», οι οποίες αναδεικνύονται μέσα από τις αφηγήσεις και τις ιστορίες ανθρώπων που προσέφεραν ή έλαβαν υποστήριξη.
Η Χριστίνα, μέλος του δικτύου επιτροπείας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της ΜΕΤΑδρασης, τα παιδιά και οι νέοι πρόσφυγες που έχουν βρει μια νέα οικογένεια στον ξενώνα του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων, η Γιώτα και ο Γιώργος, και οι δυο τους πολίτες ενάντια στην κατάθλιψη, τα μέλη της ομάδας Artability της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών, τα παιδιά και οι δάσκαλοι της κοινότητας Ρομά Δροσερού Ξάνθης, οι μαθητές που μυούνται στις αξίες του εθελοντισμού μέσα από το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» του Δεσμού και του Ιδρύματος Λαμπράκη, τα τυφλά παιδιά, που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τη χαρά του ηλεκτρονικού παιχνιδιού χάρη στη SciFY, είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας.
Τα έργα που παρουσιάζονται αποτελούν τμήμα του συνόλου των έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες». Συγκεκριμένα, με τη χρηματοδότηση της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και του Λιχτενστάιν, συνολικού ύψους 7,34 εκ ευρώ, υλοποιήθηκαν 76 έργα σε όλη την Ελλάδα, από 65 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (φορείς υλοποίησης) και 40 εταίρους.
Το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» συνέβαλε στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, στη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στην ενδυνάμωση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων ανάμεσα σε οργανώσεις από την Ελλάδα και τις δωρήτριες χώρες.
Τα άτομα με αναπηρία, τα παιδιά και οι νέοι, οι Ρομά, οι κάτοικοι απομακρυσμένων γεωγραφικών περιοχών, οι μετανάστες και οι αιτούντες άσυλο αποτελούν μερικές από τις βασικές ομάδες ωφελούμενων του προγράμματος, που συνολικά ξεπερνούν τους 245.000 ανθρώπους.
Το ντοκιμαντέρ τιμήθηκε στο 10ο London Greek Film Festival με το βραβείο «ERT – Special Jury Award for Human Rights».Παραγωγή: TopCut-Modiano σε συνεργασία με την PATH Ltd
Σκηνοθεσία: Πάνος Θωμαΐδης

ΓΡΑΦΗ ΚΑΘΑΡΗ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά