ΣΑΒΒΑΤΟ  13/07/2019
06:00
ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

IMPOSSIBLE PLANET


Έτος παραγωγής: (2019)


Web TV Greece


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής CINEFLIX 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.
Ο πλανήτης μας δημιουργεί μια απίστευτη ποσότητα φυσικών φαινομένων. Από φωταυγή, ηλεκτρικά-μπλε κύματα που σβήνουν στην ξηρά στους μυστηριώδεις κύκλους των Νεράιδων που τεντώνονται μέχρι όπου φτάνει το μάτι, όλα τα φαινόμενα είναι θαυμαστά στην ύπαρξή τους. Κάποια μπορούν εύλογα να εξηγηθούν, άλλα εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Αυτή η σειρά μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τον απέραντο πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε πόσο παράξενος και απροσδόκητος μπορεί να είναι ο κόσμος μας.
Καλώς ήρθατε στον απίστευτο πλανήτη μας.

Δείτε σήμερα: Θερμοπίδακες [Geysers], Βράχια Πάνκεϊκ[Pancake Rocks], Χριστουγεννιάτικα Καβούρια[Christmas Crabs]
Eπεισόδιο 5

Θερμοπίδακες [Geysers]
Συναρπαστικοί και άγριοι είναι δυο από τις πολλές λέξεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιγράψουν τα απίστευτα φαινόμενα που είναι οι θερμοπίδακες. Αυτές οι μυστηριώδεις γεωλογικές δομές υπάρχουν μόνο σε λίγα μέρη του πλανήτη. Ταξιδεύουμε στο Εθνικό Πάρκο Γέλοστοουν και στο γεωθερμικό πεδίο στην Ισλανδία για να τους δούμε από κοντά και να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που τους κάνει να εκτοξεύουν πίδακες βραστού νερού ψηλά στον ουρανό.
Βράχια Πάνκεϊκ[Pancake Rocks]
Στην άγρια δυτική ακτή του Νότιου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, ένα τοπίο από ασβεστολιθικούς σχηματισμούς εντυπωσιάζει τους περαστικούς. Μια σειρά από βραχώδεις σχηματισμούς που θυμίζουν τηγανίτες σχηματίζουν την ακτογραμμή του Πουνακάικι. Σε συνδυασμό με τους ορμητικούς πίδακες νερού, πρόκειται στ’ αλήθεια για έναν από τους πιο εκπληκτικούς γεωλογικούς άθλους της φύσης. Κατά την παλίρροια, ο ειρηνικός ωκεανός σφυροκοπάει τους βράχους ηλικίας 30 εκατομμυρίων ετών, δημιουργώντας ένα τεράστιο τοίχο από σταγονίδια και αιφνιδιάζοντας τον επισκέπτη με τον ξαφνικό βρυχηθμό του.
Χριστουγεννιάτικα Καβούρια[Christmas Crabs]
Κάθε χρόνο στις αρχές της εποχής των βροχών, οι παραλίες και οι ζούγκλες του Νησιού των Χριστουγέννων στα ανοιχτά της ακτής της Αυστραλίας ζωντανεύουν από ένα κόκκινο κύμα μαζικής μετανάστευσης. Αυτό το επεισόδιο εξερευνά την απίστευτη εικόνα που παρουσιάζουν περίπου 50 εκατομμύρια καβούρια του Νησιού των Χριστουγέννων καθώς κάνουν ένα ταξίδι από το δάσος μέχρι την ακτή για να αναπαραχθούν. Τόσο τεράστιοι είναι οι αριθμοί τους ώστε έχουν στηθεί ειδικές γέφυρες και περάσματα και οι δρόμοι είναι κλειστοί για να αποφεύγεται η μαζική καταστροφή. Είναι ένα εκπληκτικό γεγονός που συμβαίνει μόνο σε αυτό το μικροσκοπικό νησί.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά