ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/07/2019
06:00
ΕΝΑΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

IMPOSSIBLE PLANET


Έτος παραγωγής: (2019)


Web TV Greece


Σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής CINEFLIX 2019 που θα ολοκληρωθεί σε 12 ωριαία επεισόδια.
Ο πλανήτης μας δημιουργεί μια απίστευτη ποσότητα φυσικών φαινομένων. Από φωταυγή, ηλεκτρικά-μπλε κύματα που σβήνουν στην ξηρά στους μυστηριώδεις κύκλους των Νεράιδων που τεντώνονται μέχρι όπου φτάνει το μάτι, όλα τα φαινόμενα είναι θαυμαστά στην ύπαρξή τους. Κάποια μπορούν εύλογα να εξηγηθούν, άλλα εκπλήσσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους επιστήμονες. Αυτή η σειρά μας οδηγεί σε ένα ταξίδι γύρω από τον απέραντο πλανήτη μας για να ανακαλύψουμε πόσο παράξενος και απροσδόκητος μπορεί να είναι ο κόσμος μας.
Καλώς ήρθατε στον απίστευτο πλανήτη μας.

Δείτε σήμερα: Το Μονοπάτι του Γίγαντα[ Giant’s Causeway], Λάκκοι Πίσσας Λα Μπρέα[La Brea Tar Pits], Θίνκβετλιρ[Thingvellir]
Eπεισόδιο 4

Το Μονοπάτι του Γίγαντα[ Giant’s Causeway]
Το μοναδικό Τοπίο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στην Ιρλανδία είναι το Μονοπάτι του Γίγαντα, που τραβά πολλούς επισκέπτες. Ο θεαματικός γεωλογικός σχηματισμός των 60 εκατομμυρίων χρόνων είναι βυθισμένος στον μύθο. Οι τέλεια σχηματισμένες εξάγωνες κολώνες του αποδίδονται σε έναν γίγαντα, τον Φιν ΜακΚουλ. Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι το απίθανο μοτίβο σχηματίστηκε από λάβα που πάγωσε υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Ο καθηγητής ηφαιστειολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ Γιαν Λαβαλέ μοιράζεται μαζί μας κάποιες εκπληκτικές ανακαλύψεις για το πανάρχαιο ιρλανδικό μνημείο.
Λάκκοι Πίσσας Λα Μπρέα[La Brea Tar Pits]
Και σε αυτό το επεισόδιο η αντίθεση μεταξύ μιας πολυάσχολης μεγαλούπολης και της παρουσίας παλαιοντολογικών ανασκαφών μας ξαφνιάζει. Οι λάκκοι πίσσας της Λα Μπρέα είναι από τις πιο σημαντικές τοποθεσίες απολιθωμάτων και βρίσκονται στην καρδιά του Λος Άντζελες, στη λεωφόρο Γουίλσαϊρ. Οι λάκκοι υγρής ασφάλτου έχουν διατηρήσει είδη τριών εκατομμυρίων ετών, από την Εποχή των Παγετώνων, και ο αριθμός των ευρημάτων αυξάνεται συνεχώς. Απίστευτα μαμούθ, τίγρεις με χαυλιόδοντες, βραδύποδες και άλλα ζώα περιδιάβαινα κάποτε αυτό τον τόπο και παγιδεύτηκαν στην πίσσα στο τέλος της Εποχής των Παγετώνων. Αυτά τα ζώα διατηρήθηκαν για αιώνες και τώρα ανακαλύπτουμε συνεχώς οστά. Η δρ Έμιλι Λίντσεϊ, αναπληρώτρια έφορος και υπεύθυνη της ανασκαφής μοιράζεται μαζί μας κάποια μυστικά των λάκκων.
Θίνκβετλιρ[Thingvellir]
Το Θίνκβετλιρ στη Δυτική Ισλανδία είναι πόλος έλξης εδώ και χιλιάδες χρόνια. Κάποτε έγινε τόπος μετεγκατάστασης των Βίκινγκ. Τώρα όλοι το επισκέπτονται για το ρήγμα μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών. Καθώς απομακρύνονται οι τεκτονικές πλάκες στα βάθη του ωκεανού σχηματίζεται ένα παράξενο τοπίο στα σημεία καταβύθισης των κοιλάδων πάνω από τα ρήγματα. Το νερό φιλτράρεται στις μικρές ρωγμές των ηφαιστειογενών πετρωμάτων και γίνεται πεντακάθαρο. Είναι ένα από τα λίγα μέρη που μπορείς να κολυμπήσεις μεταξύ δύο τεκτονικών πλακών.
Το επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο για 14 μέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ.


   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑRΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΦΩΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΕΛΕΝΙΤΑ ΒΑΡΓΚΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά