ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  12/07/2019
10:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Φύση

ROUND PLANET


Έτος παραγωγής: (2015)Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Aγγλίας (BBC).

Δείτε σήμερα: «Μαδαγασκάρη – Το νησί των θαυμάτων» (Madagascar – Island of Wonder) & «Πιγκουίνοι – Γεννημένοι για να επιβιώνουν» (Penguins – Born Survivors)

Επεισόδιο 5ο: «Μαδαγασκάρη – Το νησί των θαυμάτων» (Madagascar – Island of Wonder)
To παλαιότερο νησί του κόσμου: η Μαδαγασκάρη. Στο μέγεθος είναι μεγαλύτερη από τη Γαλλία, ή σαν έξι Πορτογαλίες μαζί! Έπειτα από 80 εκατομμύρια χρόνια εξέλιξης χωρίς επαφή με άλλα μέρη, τα πιο πολλά είδη που βρίσκονται σ’ αυτό το νησί είναι μοναδικά στη Γη. Ο οδηγός μας σ’ αυτό το μαγικό ταξίδι, ο ιστορικός της φύσης Άρμστρονγκ Γουέτζγουντ δημιούργησε σ’ αυτό το νησί «οικολογικό θέρετρο» το 1999 και θα μοιραστεί μαζί μας τις περιπέτειές του, προσπαθώντας να εφαρμόσει στην πράξη το χαρακτηριστικό των κατοίκων του νησιού: προσαρμοστικότητα.

Επεισόδιο 6ο: «Πιγκουίνοι – Γεννημένοι για να επιβιώνουν» (Penguins – Born Survivors)
Οι πιγκουίνοι είναι αστείοι, ανθεκτικοί και απίστευτα προσαρμοστικοί. Θα δούμε πώς αυτό το παράξενο είδος με τα μικροσκοπικά φτερά και τα κοντόχοντρα πόδια κατάφερε να δημιουργήσει τεράστιες αποικίες στο νότιο ημισφαίριο.
Ο «οδηγός» μας, ο Άρμστρονγκ Γουέστγουντ, ο οποίος έχει επισκεφθεί πολλές φορές την Ανταρκτική, θα θυμηθεί το οδυνηρό για τον ίδιο συμβάν που έχασε ένα δάχτυλο του ποδιού και θα δει το συμβάν με άλλα μάτια: θα συγκρίνει την περιπέτειά του με τη δύναμη και στωικότητα που αντιμετωπίζουν οι πιγκουίνοι τις αντιξοότητες της σκληρής ζωής τους και πόσο ατρόμητοι και απτόητοι παλεύουν για την επιβίωσή τους.

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΜΑΓΙΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά