ΠΕΜΠΤΗ  12/07/2018
14:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SNAPSHOTS OF HISTORY   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ο 20ός αιώνας είναι ο αιώνας της φωτογραφίας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία, συνηθισμένοι άνθρωποι μπόρεσαν να κρατήσουν αναμνήσεις από τη ζωή τους. Στον κόσμο εκατομμύρια φωτογράφοι μπόρεσαν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν να καταγράψουν την εποχή τους, να φωτίσουν άγνωστα γεγονότα ή να δώσουν ασυνήθιστη προοπτική περιόδων που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Από το Παρίσι της δεκαετίας του 1930 μέχρι το Κογκό του 1960, θα δούμε τις ιστορίες ανθρώπων που έγιναν μάρτυρες της Ιστορίας μέσω των προσωπικών τους στιγμών.
Οι εικόνες αυτές είναι πολύ πιο αποκαλυπτικές για την πραγματικότητα της Ιστορίας από τα «επίσημα» αρχεία, μας δείχνουν το υποκειμενικό, το βίωμα, το συναίσθημα. Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι μαζί μας σήμερα να μας μιλήσουν γι’ αυτές, οι φωτογραφίες τους όμως μιλούν για τη ζωή τους, τα συναισθήματά τους και την Ιστορία όπως την έζησαν. Κι έτσι, αυτοί οι καθημερινοί ήρωες γίνονται σύγχρονοί μας.

Δείτε σήμερα: «Ανούσκα και Αντουανέτ – Στο δρόμο του Κατμαντού» (Anuschka and Antoinette – On the road to Katmandou)

Οι φωτογραφίες της Ανούσκα, μιας νεαρής Ολλανδέζας, ζωντανεύουν τη δεκαετία του ’70. Το 1975, στην Ολλανδία, βάζει μια αγγελία και γνωρίζεται με την Αντουανέτ. Μαζί αγοράζουν ένα πουλμανάκι και για έναν ολόκληρο χρόνο ταξιδεύουν και ζουν σ’ αυτό. Οι φωτογραφίες τους διηγούνται το ταξίδι τους μέχρι το Κατμαντού.Παραγωγή: Γαλλίας
ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ - Δ΄ ΚΥΚΛΟΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά