ΠΕΜΠΤΗ  12/07/2018
11:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά


Έτος παραγωγής: (1988)


Web TV


Κωμική σειρά 13 επεισοδίων

Ο Θανάσης Βέγγος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη σειρά «Βεγγαλικά», σκοπός της οποίας είναι να σατιρίσει την καθημερινότητα σε μια μεγαλούπολη: την Αθήνα. Σε κάθε επεισόδιο ο πρωταγωνιστής Θανάσης Θανάσουλας αντιμετωπίζει πληθώρα δυσκολιών, οι οποίες παρουσιάζονται μ’ έναν άκρως χιουμοριστικό τρόπο. Ζει σε μια πολυκατοικία, σ’ ένα υπόγειο-διαμέρισμα και εργάζεται ως διαφημιστής. Κοντά του ζουν η αδερφή του με τα παιδιά της, αλλά και η κοπέλα του. Ο Θανάσης Βέγγος είναι για άλλη μία φορά ο λαϊκός άνθρωπος, το αιώνιο θύμα με την απεριόριστη αισιοδοξία.

Στο εισαγωγικό επεισόδιο παρουσιάζεται η Αθήνα, η τσιμεντούπολη, όπως τη χαρακτηρίζει ο ήρωας. Σατιρίζει το σύγχρονο τρόπο ζωής, κάνοντας λόγo για το καυσαέριο, τη φασαρία, την κίνηση στους δρόμους ακόμη και για τις νέες διατροφικές συνήθειες. Για τον ήρωα οι ήχοι τα πόλης μοιάζουν με εκείνους του πολέμου.

Δείτε σήμερα: Επεισόδια 3ο & 4ο

Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Κλεό Σκουλούδη, Ρέα Χαλκιαδάκη, Φρύνη Αρβανίτη, Βέτα Μπετίνη, Τάκης Χαλάς, Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Ζουγανέλης, Μαριλένα Μεταξά, Αλέξης Τσαγκρώνης, Μυρτώ Μαθά, Κώστας Φατούρος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Μαργαρίτα Ανθίδου, Μάκης Κωστίνης, Γιώργος Σταυρόπουλος, Ζανό Ντάνιας, Τζώννυ Βαβούρας, Νατάσα Μποζώνη, Γιώργος Πολυχρονίδης, Βέρα Γκούμα, Κώστας Τσάκωνας, Θοδωρής Προκοπίου, Μιχάλης Μουστάκας, Νότης Πιτσιλός, Μαρίνα Πεφάνη, Βανέσα Τζελβέ, Νότα Παρούση, Θωμάς Κωνσταντινίδης, Βασίλης Πολίτης
Σκηνοθεσία: Θανάσης Βέγγος
Σενάριο: Γιώργος Λαζαρίδης
Μουσική: Σάκης Τσιλίκης
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά