ΤΕΤΑΡΤΗ  16/05/2018
09:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
REINVENTING FORESTS   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Φύση
Σειρά ντοκιμαντέρ, 5 ωριαίων επεισοδίων

Τα μεγάλα δάση του πλανήτη, αποτελώντας «εμπόδιο» στην πρόοδο και την ανάπτυξη, φαίνονται να είναι καταδικασμένα. Σήμερα όμως, παρόλο που η καταστροφή των δασών εξακολουθεί να είναι τεράστιο θέμα, σημαντικές αλλαγές κάνουν την εμφάνισή τους, όπως στην Τασμανία, στο Κονγκό, στη Γαλλία, στο Μπαγκλαντές και στη Λατινική Αμερική.
Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ θα δούμε κάποια μοναδικά δάση με σπάνια ζώα και φυτά να ξαναγεννιούνται, χάρη στον αγώνα κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν να συμφιλιώσουν την ανθρωπότητα με τη φύση, την οικονομική ανάπτυξη με τις οικολογικές ανησυχίες.
Στην Τασμανία το δάσος είναι καταφύγιο για ζώα και φυτά που έχουν επιβιώσει από το μακρινό παρελθόν. Στη Γαλλία τροφοδοτεί τον δυναμικό βιομηχανικό τομέα που στοχεύει την πράσινη οικονομία. Στο Μπαγκλαντές προστατεύει τους εξαθλιωμένους πληθυσμούς από τους τυφώνες. Στη Γουιάνα ενισχύει την επιστημονική έρευνα, ενώ στο Κονγκό η διαχείριση των δασών γίνεται με γνώμονα τη συμφιλίωση των παραδόσεων με τη σύγχρονη οικονομική ζωή.
Αυτή η νέα προσέγγιση μας κάνει να ελπίζουμε όχι μόνο στη σωτηρία πανέμορφων τοπίων, αλλά και ότι μπορεί τα δάση να βοηθήσουν και με άλλους τρόπους τον πλανήτη στο μέλλον.

Eπεισόδιο 3
ΙΝΤΙ - HOW TO BE INDIE < Προηγούμενο
Επόμενο > ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά