ΤΕΤΑΡΤΗ  16/05/2018
17:45 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήWeb TV


Ελάτε να γνωρίσουμε -και να ξαναθυμηθούμε- τον πρώτο νομό της χώρας. Τον πιο πυκνοκατοικημένο, αλλά ίσως και τον λιγότερο χαρτογραφημένο.

Η Αττική είναι όλη η Ελλάδα υπό κλίμακα. Έχει βουνά, έχει θάλασσα, παραλίες και νησιά, έχει λίμνες και καταρράκτες, έχει σημαντικές αρχαιότητες, βυζαντινά μνημεία και ασυνήθιστα μουσεία, κωμοπόλεις και γραφικά χωριά και οικισμούς, αρχιτεκτονήματα, φρούρια, κάστρα και πύργους, έχει αμπελώνες, εντυπωσιακά σπήλαια, υγροτόπους και υγροβιότοπους, εθνικό δρυμό.

Έχει όλα εκείνα που αποζητούμε σε απόδραση -έστω διημέρου- και ταξιδεύουμε ώρες μακριά από την πόλη για να απολαύσουμε.

Η εκπομπή «Εντός Αττικής», προτείνει αποδράσεις -τι άλλο;- εντός Αττικής.

Περίπου 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας υπάρχουν μέρη που δημιουργούν στον τηλεθεατή-επισκέπτη την αίσθηση ότι βρίσκεται ώρες μακριά από την πόλη. Μέρη που μπορεί να είναι δύο βήματα από το σπίτι του ή σε σχετικά κοντινή απόσταση και ενδεχομένως να μην έχουν πέσει στην αντίληψή του ότι υπάρχουν.

Εύκολα προσβάσιμα και με το ελάχιστο οικονομικό κόστος, καθοριστική παράμετρος στον καιρό της κρίσης, για μια βόλτα, για να ικανοποιήσουμε την ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων.

Τα επεισόδια της σειράς σαν ψηφίδες συνθέτουν ένα μωσαϊκό, χάρη στο οποίο αποκαλύπτονται γνωστές ή πλούσιες φυσικές ομορφιές της Αττικής.

Δείτε σήμερα: «Αίγινα» (Β΄ Μέρος)

Στην πόλη της Αίγινας μπορείς να αφιερώσεις ώρες περπατήματος. Μικρά δρομάκια, ωραία, φροντισμένα και με αισθητική παλαιά σπίτια και αρχοντικά, κτίρια με ιστορία, καφενεία και ζαχαροπλαστεία -εστίες κοινωνικότητας και κοιτίδων πνεύματος και πολιτισμού.
Η Αίγινα του πολιτισμού και του πνεύματος, η Αίγινα των σπουδαίων συγγραφέων και των εικαστικών, του οικουμενικού Νίκου Καζαντζάκη, του Νίκου Νικολάου, του Γιάννη Μόραλη, του Σπύρου Βασιλείου, του Χρήστου Καπράλου, του Οδυσσέα Ελύτη, σχηματίζεται μέσα από αφηγήσεις ντόπιων, κάνοντας ένα παράλληλο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο.
Ανακαλύπτουμε την Αίγινα της υψηλής ραπτικής και αισθητικής του γαλλικού οίκου μόδας Hermes, που την επέλεξε χάρη στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο του αρχαίου ελαιώνα της.
Στις εξοχές του νησιού υπάρχουν ορισμένοι Αιγινήτες, οι οποίοι διακονούν την αρχέγονη τέχνη της αγγειοπλαστικής, μια τέχνη που τείνει να πέσει σε μαρασμό και η οποία μόνο χάρη στο μεράκι και στην αγάπη για εκείνη μπορεί να διατηρηθεί.
Αίγινα σημαίνει φυστίκι και δοκιμάζοντας ένα έστω «φυστικάτο» αποχαιρετώντας το νησί, θα πάρεις τη γεύση του νησιού μαζί σου.Σενάριο-αρχισυνταξία-παρουσίαση: Χρήστος Ν.Ε. Ιερείδης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκάβαλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Μαχαίρας
Ηχοληψία-μοντάζ: Ανδρέας Κουρελάς
Διεύθυνση παραγωγής: Άννα Κουρελά
Εκτέλεση παραγωγής: View Studio

https://goo.gl/XR5czr
ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ: I LOVE LUCY

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά