ΤΕΤΑΡΤΗ  16/05/2018
10:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

CHAMPIONS FACTORY


Έτος παραγωγής: (2015)Σειρά ντοκιμαντέρ 6 επεισοδίων

Σήμερα ο αθλητισμός είναι το μόνο θέαμα που ενώνει τα έθνη σε ολόκληρο τον κόσμο. Σε πολλές χώρες το άθλημα αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο εθνικής ταυτότητας και κάποια αθλήματα έχουν ταυτιστεί πλήρως με το έθνος που τα διεξάγει.

Σ’ αυτά τα ντοκιμαντέρ θα δούμε πώς προκύπτουν οι νέοι πρωταθλητές, θα γνωρίσουμε και θα δώσουμε φωνή στους ζωντανούς θρύλους στις χώρες τους.

Δείτε σήμερα: «Οι δρομείς της Αιθιοπίας» (Ethiopian runners)
Eπεισόδιο 3

Οι αγώνες δρόμου στην Αιθιοπία είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και οι Αιθίοπες δρομείς συγκλονιστικοί. Πώς εξηγείται αυτό, είναι ιστορικό, κοινωνικό, πολιτικό ή οικονομικό φαινόμενο;

Ερευνώντας το μυστικό των καλύτερων δρομέων του κόσμου, αυτό το ντοκιμαντέρ μας ξεναγεί στην καθημερινή ζωή των εκατοντάδων νέων παιδιών στην Αιθιοπία που ελπίζουν να διακριθούν στο τρέξιμο.

Ο αγώνας και η επιμονή τους μας δείχνουν πόσο ζωτικής σημασίας είναι γι’ αυτούς η διάκριση στο άθλημα, ενώ θα δούμε και συνεντεύξεις με τους διάσημους -δύο φορές παγκόσμιους πρωταθλητές- Χαϊλέ Σελασιέ και Μεσερέτ Ντεφάρ, που μας βοηθούν να καταλάβουμε γιατί το τρέξιμο στην Αιθιοπία είναι τόσο σημαντικό.Παραγωγή: Γαλλίας
REINVENTING FORESTS < Προηγούμενο
Επόμενο > Ο ΘΕΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΜΙΜΗΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά