ΤΡΙΤΗ  17/04/2018
13:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΜΥΣΤΙΚA ΚΑΦE - Α΄ ΚΥΚΛΟΣ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

CAFÉ SECRETS


Έτος παραγωγής: (2016)Η Tζούλι Λε Κλερκ είναι κορυφαία σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και πρώην ιδιοκτήτρια καφέ και μας ξεναγεί σε κάποια από τα καλύτερα καφέ της Νέας Ζηλανδίας. Μιλά με τους ιδιοκτήτες που διηγούνται πώς ξεκίνησαν και ποια είναι τα διάσημα πιάτα τους, όπως και τα μυστικά πίσω τους. Κάθε καφέ συνδέεται με κάποιον ξεχωριστό τρόπο με την τοπική κοινότητα –το Καφέ Πόλο στο Ουέλινγκτον ταΐζει αυτούς που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά ανήμπορων γειτόνων, το Μπόουτσεντ Καφέ βοηθά σε αθλητική διοργάνωση, όπου δεκάδες περνούν από μπροστά με τα καγιάκ τους! Η Tζούλι μοιράζεται μαζί μας διάσημες συνταγές της και αποκαλύπτει πολλά μυστικά όσο κυκλοφορεί και βοηθά όπου μπορεί, π.χ. να ταϊστούν οι πεινασμένοι εργάτες που δουλεύουν στον κήπο της κοινότητας ή να παραστεί στο ειδικό γεύμα του Εβραϊκού Σαββάτου. Οι ιδιοκτήτες των καφέ που θα επισκεφθούμε μοιράζονται το πάθος για τη δουλειά τους, σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό και καφέ και αγαπούν την κοινότητα στην οποία ζουν.

Δείτε σήμερα: «Colenso Café, Coromandel»

Το «Colenso Café 22» το άνοιξε ένα ζευγάρι πριν από 22 χρόνια για να ενισχύσουν ττο εισόδημά τους, καθώς μεγάλωναν τέσσερα παιδιά. Κηπουροί στο επάγγελμα, σκόπευαν να πουλούν στους περαστικούς φρεσκοστιμμένους χυμούς, αλλά τελικά άνοιξαν ολόκληρο καφέ. Μέσα σε έναν πανέμορφο, εξοχικό κήπο σερβίρουν νόστιμο, χορταστικό φαγητό καλής ποιότητας, σαν των γιαγιάδων. Η σεφ Tζούλι Λε Κλερκ μαθαίνει εδώ να φτιάχνει τούρτα πάβλοβα με φρέσκια σαντιγί και βατόμουρα.
Στο φεστιβάλ φαγητού και μουσικής που διοργανώνεται στην περιοχή, συμμετέχουν με σπιτικό μέλι και άλλες λιχουδιές, ενώ η Τζούλι φτιάχνει κέικ σοκολάτας με αχλάδια από τον κήπο του καφέ.Παραγωγή: Νέας Ζηλανδίας
ΑΣΗΜΙΝΑ ΛΑΪΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) < Προηγούμενο
Επόμενο > ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά