ΤΕΤΑΡΤΗ  14/03/2018
13:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Φύση

AMAZING GARDENS /JARDINS D’ ICI ET D’ AILLEURS
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015-2016

Σε αυτή την ξεχωριστή σειρά ντοκιμαντέρ, θα απολαύσουμε πανέμορφους σύγχρονους κήπους, μέσα από μια διαφορετική, πρωτότυπη οπτική. Θα μάθουμε από τους πρωτοπόρους που δημιουργούν ονειρικούς χώρους ανάσας μέσα στο αστικό περιβάλλον.
Ο αρχιτέκτονας τοπίων Ζαν-Φιλίπ Τεσιέ μας ταξιδεύει στους πιο όμορφους κήπους στη Γαλλία και αλλού στην Ευρώπη. Οι κηπουροί, αρχιτέκτονες τοπίων, βοτανολόγοι, ιστορικοί και μεσίτες που συναντά μας αποκαλύπτουν την τέχνη της κηπουρικής. Μας δείχνουν πώς σχεδιάστηκαν, φυτεύτηκαν και συντηρήθηκαν κήποι μέσα στους αιώνες. Κήποι μοναδικοί με μυριάδες πάθη, ταξίδια, χρώματα και σχήματα.

Δείτε σήμερα: «Ρεγιόλ, Γαλλία» (D’ Allieurs Rayol)

Ο κήπος του Ρεγιόλ είναι ένα μαγευτικό μέρος, όπου συνυπάρχουν αρμονικά εξωτικά φυτά μαζί με θάμνους και δέντρα του μεσογειακού τοπίου. Ο σύγχρονός μας κηπουρός τοπίων Ζιλ Κλεμάν έδωσε στον κήπο τη σημερινή του όψη. Με την επαναστατική ματιά του διαφοροποίησε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την έννοια του κήπου. Κάποια είδη προσαρμόστηκαν στο μεσογειακό περιβάλλον, χάρη σε πανάρχαιες τεχνικές που μας δείχνουν τη σοφία του φυτικού κόσμου.Παραγωγή: Γαλλίας
ΕΞΙ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ) < Προηγούμενο
Επόμενο > ΚΑΠΟΥ ΣΤΗ ΓΗ - Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά