ΤΕΤΑΡΤΗ  14/03/2018
10:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
WHY ARE WE FAT?   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Διατροφή


Έτος παραγωγής: (2016)Σειρά ντοκιμαντέρ τριών ωριαίων επεισοδίων

Είναι πλέον επίσημο, υπάρχουν στον κόσμο περισσότεροι παχύσαρκοι άνθρωποι παρά αδύνατοι. Η παχυσαρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή υγείας στον πλανήτη και, για πρώτη φορά στην Ιστορία, τα παιδιά αντιμετωπίζουν την πιθανότητα να ζήσουν πιο σύντομες ζωές από τους γονείς τους.

Μέσα σε μια γενιά, οι δείκτες παχυσαρκίας υπερδιπλασιάστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρξει ραγδαία αύξηση προβλημάτων στην καρδιά, στην πίεση, στα νεφρά και στο διαβήτη τύπου 2.

Σ’ αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, που παρουσιάζει ο υπέρβαρος και διαβητικός σεφ Σάιμον Γκολτ, θα επανεξετάσουμε όσα ξέραμε μέχρι τώρα για το θέμα. Ο ίδιος θα δεχτεί να γίνει πειραματόζωο στην προσπάθεια να προστατεύσει κατ’ αρχήν τη δική του υγεία.

Eπεισόδιο 3

Περιγραφή επεισοδίου
Ο Σάιμον Γκολτ επισκέπτεται μια νυχτερινή αγορά και ρωτά όλους τι τρώνε. Είναι νόστιμα και φτηνά, αλλά όχι υγιεινά. Η σύγχρονη ζωή φαίνεται ρυθμισμένη να μας παχαίνει. Ο Σάιμον δυσκολεύεται με τη γυμναστική και, προς έκπληξή του, μαθαίνει ότι πρέπει να αντιμετωπίσει την αϋπνία του, αν θέλει να αδυνατίσει. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μαθαίνουμε ένα σωρό μυστικά αδυνατίσματος και ελέγχου της πείνας από ειδικούς.
Πώς μπορούμε λοιπόν, να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των ανθρώπων; Απαντούν ερευνητές και ειδικοί με πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα. Στο μεταξύ, φτάνει η στιγμή που ο Σάιμον επαναλαμβάνει τις εξετάσεις του για να διαπιστώσει τι κατάφερε τους τρεις μήνες που πέρασαν.Παραγωγή: Νέας Ζηλανδίας
ΤΑΧΥΤΗΤΑ: ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ - Β΄ ΚΥΚΛΟΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΕΞ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά