ΤΡΙΤΗ  13/02/2018
23:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΚΑΡΥΩΤΑΚΗΣ   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράWeb TV


Η σειρά επικεντρώνεται στη ζωή του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και τη σχέση του με την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια, που έχει περάσει στη συνείδηση των νεοελλήνων σαν μια ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο, ζωντανεύει στη μικρή οθόνη.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, τη Πρέβεζα, την Αθήνα, το Παρίσι, το Βουκουρέστι και τη Βουλγαρία. Στη σειρά συμμετέχουν 200 ηθοποιοί και 3000 κομπάρσοι, ενώ το κλίμα της εποχής αποδίδεται πιστά με τη χρήση 2.500 κοστουμιών και 22.000 φροντιστηριακών αντικειμένων. Στο ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη είναι ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος και της Μαρίας Πολυδούρη η Μαρία Κίτσου.

Εκείνος είναι ένας εύθυμος, δραστήριος και κοινωνικά ενεργός διανοητής, πολύ μακριά από την εικόνα του μελαγχολικού ποιητή που μας παραδόθηκε. Εκείνη, μια θυελλώδης προσωπικότητα, ευαίσθητη, τρυφερή και υπέρμαχη της γυναικείας χειραφέτησης. Θα συναντηθούν στη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας τον Απρίλιο του 1922, στην ακμή της νιότης τους, χωρίς να υποπτεύονται την τραγωδία που έγραψε γι’ αυτούς η μοίρα. Η εικόνα που δημιουργήθηκε αρχικά – και η οποία άγγιξε τα όρια του θρύλου – ήταν η αδιέξοδη συμπόρευση δύο αντιφατικών προσωπικοτήτων. Σήμερα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι διαμόρφωσαν αυτή τη σχέση, που εξελίχθηκε παράλληλα με μεγάλα ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Μαρία Κίτσου, Μενέλαος Χαζαράκης, Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Εκάβη Ντούμα, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μαίρη Ιγγλέση, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Μωρογιάννης, Βασίλης Καραμπούλας, Μάνος Βακούσης, Ουρανία Μπασλή, Ηλίας Λογοθέτης
Σκηνοθεσία: Τάσος Ψαρράς
Σενάριο: Τάσος Ψαρράς
Φωτογραφία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Σκηνικά: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδη
Μοντάζ: Ιωάννα Σπηλιοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: Παπανδρέου Α.Ε.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά