ΤΡΙΤΗ  13/02/2018
19:10 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SNAPSHOTS OF HISTORY   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ο 20ός αιώνας είναι ο αιώνας της φωτογραφίας. Για πρώτη φορά στην Ιστορία, συνηθισμένοι άνθρωποι μπόρεσαν να κρατήσουν αναμνήσεις από τη ζωή τους. Στον κόσμο εκατομμύρια φωτογράφοι μπόρεσαν χωρίς να το συνειδητοποιήσουν να καταγράψουν την εποχή τους, να φωτίσουν άγνωστα γεγονότα ή να δώσουν ασυνήθιστη προοπτική περιόδων που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
Από το Παρίσι της δεκαετίας του 1930 μέχρι το Κογκό του 1960, θα δούμε τις ιστορίες ανθρώπων που έγιναν μάρτυρες της Ιστορίας μέσω των προσωπικών τους στιγμών.
Οι εικόνες αυτές είναι πολύ πιο αποκαλυπτικές για την πραγματικότητα της Ιστορίας από τα «επίσημα» αρχεία, μας δείχνουν το υποκειμενικό, το βίωμα, το συναίσθημα. Οι άνθρωποι που έβγαλαν αυτές τις φωτογραφίες δεν είναι μαζί μας σήμερα να μας μιλήσουν γι’ αυτές, οι φωτογραφίες τους όμως μιλούν για τη ζωή τους, τα συναισθήματά τους και την Ιστορία όπως την έζησαν. Κι έτσι, αυτοί οι καθημερινοί ήρωες γίνονται σύγχρονοί μας.

Δείτε σήμερα: «Φρανσουά Ντιλέν, ένας στρατιωτικός στη Μουρουρόα» & «Bόλφγκανγκ Τόμας – Ένας πολίτης στην Ανατολική Γερμανία το 1989»

«Φρανσουά Ντιλέν, ένας στρατιωτικός στη Μουρουρόα» (François Dullin – A soldier in Mururoa)
Στις 2 Ιουλίου 1966 στην ατόλη Μουρουρόα έγινε η πρώτη πυρηνική δοκιμή των Γάλλων στην Πολυνησία και εκεί η Γαλλία θα δοκιμάζει τις βόμβες της μέχρι το 1974. Ο Φρανσουά Ντιλέν, ένας νεαρός στρατιωτικός θα περάσει εκεί δύο χρόνια και χάρη στις φωτογραφίες του θα ζήσουμε αυτό το κομμάτι της γαλλικής Ιστορίας από μέσα, 16.000 χιλιόμετρα μακριά από το Παρίσι.

«Bόλφγκανγκ Τόμας – Ένας πολίτης στην Ανατολική Γερμανία το 1989» (Wolfgang Thomas – A citizen of East Germany in 1989)
Η ερασιτεχνική φωτογραφία δείχνει συχνά το χρονικό μιας οικογενειακής ιστορίας, δίνει όμως και μια νέα προοπτική στα γεγονότα που έζησαν ανώνυμοι άνθρωποι.
Το 1989, το σοβιετικό μπλοκ φαίνεται ότι καταρρέει – τα σημάδια στην Ανατολική Γερμανία είναι ορατά. Ο Βόλφγκανγκ Τόμας, ερασιτέχνης φωτογράφος, ζει στο Ανατολικό Βερολίνο με τη γυναίκα του και το γιο του και με τις φωτογραφίες του σκιαγραφεί τους μήνες που προηγούνται της πτώσης του Τείχους.Παραγωγή: Γαλλίας
ΑΣΠΡΟ - ΜΑΥΡΟ: I LOVE LUCY < Προηγούμενο
Επόμενο > Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά