ΤΡΙΤΗ  13/02/2018
23:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Οι «Ιστορικοί Περίπατοι» έχουν σκοπό να αναδείξουν πλευρές της ελληνικής Ιστορίας άγνωστες στο πλατύ κοινό με απλό και κατανοητό τρόπο.

Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ επιχειρεί να παρουσιάσει την Ιστορία αλλιώς, την Ιστορία στον τόπο της. Με εξωτερικά γυρίσματα στην Αθήνα ή την επαρχία σε χώρους που σχετίζονται με το θέμα της κάθε εκπομπής και «εκμετάλλευση» του πολύτιμου Αρχείου της ΕΡΤ και άλλων φορέων.

Δείτε σήμερα: «Η Ελλάδα στη δεκαετία του ’50»

Ο ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, εξειδικευμένος στην Ελληνική Πολιτική Ιστορία του 20ού αιώνα, μας ξεναγεί στην Αθήνα και μας μιλά για την Ελλάδα της δεκαετίας του ΄50.

Η δεκαετία του ΄50, καταφανώς πιο «άσημη» απ’ αυτές που προηγήθηκαν και ακολούθησαν, καθορίστηκε μεν από τα μεταπολεμικά τεκταινόμενα, αλλά και καθόρισε τα ταραχώδη χρόνια έως τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

Η εργώδης προσπάθεια για την ανασυγκρότηση, το σκληρό μετεμφυλιακό κράτος, το «κεντρώο διάλειμμα» πριν από την απόλυτη κυριαρχία της Δεξιάς, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα και η άνοδος της Αριστεράς στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ορισμένα από τα κεφαλαιώδη ζητήματα που χαρακτήρισαν τη δεκαετία του ΄50. Γεγονότα, όπως η διαχείριση του Σχεδίου Μάρσαλ, η αποστολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος στην Κορέα, η εκτέλεση του Μπελογιάννη και των συντρόφων του, τα πραξικοπήματα που αποφεύχθηκαν στο παρά πέντε, ξεχωρίζουν μεταξύ των άλλων σπουδαίων τεκταινόμενων της περιόδου.Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος
Σκηνοθεσία: Έλενα Λαλοπούλου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Ελένη Ντάφλου

https://goo.gl/7dKmoZ

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
MODUS - Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ (B' KΥΚΛΟΣ) - Α' ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ < Προηγούμενο
Επόμενο > THE MITSI SHOW

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά