ΤΕΤΑΡΤΗ  14/02/2018
00:00 Κατάλληλο για όλους
ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑWeb TV


Η εκπομπή ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Το ταξίδι, η μουσική, ο μύθος, ο χορός, ο κόσμος. Αυτός είναι ο προορισμός της εκπομπής.
Πρωταγωνιστής είναι ο άνθρωπος, παρέα με μυθικούς προγόνους, στα κατά τόπους πολιτισμικά δρώμενα. Εκεί που ανιχνεύεται χαρακτηριστικά η ανθρώπινη περιπέτεια, στην αυθεντική έκφρασή της, στο βάθος του χρόνου.

Δείτε σήμερα: Μαγικά βουνά
Eπεισόδιο 3

Στη μαγεία των βουνών ταξιδεύει η εκπομπή. Ο φακός «περιηγείται» στις κορυφές των βουνών γύρω από τον Όλυμπο, όπου συναντά ανθρώπους που ζουν σε άμεση σχέση με τη φύση και τα «στοιχεία» που την απαρτίζουν. Η ζωή των κτηνοτροφικών κοινοτήτων είναι πλημμυρισμένη από μύθους και παραδόσεις, που συνδέονται με την καθημερινότητα τους στις κορυφές των βουνών. Στα παλαιότερα χρόνια οι μέρες και οι νύχτες τους ήταν δομημένες και άμεσα συνδιαλεγόμενες με τον ήλιο και το φως, με το σκοτάδι, τη νύχτα και το φεγγάρι, με τα ήμερα και τα άγρια ζώα και με πολλά άλλα υλικά ζώντα ή άυλα και μεταφυσικά φαινόμενα, τα οποία διαδραματίζονταν μέσα στην έκφραση της φύσης και των στοιχείων που την απαρτίζουν. Η πραγματικότητα και η φαντασία συναντιούνται εκεί και οι άνθρωποι δημιουργούν παράξενες και ανεξήγητες ιστορίες για στοιχειά και δαιμόνια, για μάγισσες και νεράιδες, για παράξενα όντα της νύχτας, για ξωτικές μελωδίες, για περίεργες κραυγές και για σημάδια της μοίρας. Η εκπομπή παρουσιάζει εικόνες αληθινής ομορφιάς στις πλαγιές των βουνών, μαγευτικά τοπία μέσα στην άγρια φύση, στα λιβάδια και στις πηγές, εκεί όπου συνήθως εμφανίζονται θεαματικά τα άγνωστα ξωτικά και παράξενα όντα. Κάτοικοι απομονωμένων ορεινών χωριών της Ελασσόνας αφηγούνται συναρπαστικές ιστορίες «παραφυσικών φαινομένων», για ξωτικά, περίεργες φωνές και τραγούδια, κακά πνεύματα και υπερφυσικά όντα...Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Χρυσαφάκης
Μοντάζ: Διονύσης Τσιρώνης, Γιώργος Χρυσαφάκης
Ηχοληψία: Παναγιώτης Κυριακόπουλος
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Τσαντέ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Τσάβαλος
Ερευνα : Αντώνης Τσάβαλος – Μαρία Τσαντέ. Εκτέλεση παραγωγής : filmellon.
ΑΠΕΝΑΝΤΙ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά