ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  09/02/2018
20:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
CLOSE UP (ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡWeb TV


Σειρά δημιουργικών ντοκιμαντέρ, που αναφέρονται στο έργο και στη ζωή Ελλήνων δημιουργών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, αλλά και απλών ανθρώπων που συμβάλλουν -ο καθένας με το δικό του τρόπο- στη συγκρότηση της συλλογικής μας ταυτότητας.
Πέρα από πρόσωπα, παρουσιάζονται δημιουργικές συλλογικότητες και δράσεις, κοινωνικές, οικολογικές, επιστημονικές.
Τα γυρίσματα αυτής της νέας σειράς ντοκιμαντέρ, έγιναν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Η κινηματογράφηση της συνέντευξης του δημιουργού είναι η βάση κάθε ντοκιμαντέρ. Εδώ ξετυλίγεται το νήμα της διήγησης, μνήμες, εμπειρίες, πεποιθήσεις, συναισθήματα. Μια προσεκτική ανασκαφή στην καρδιά και στο πνεύμα κάθε δημιουργού. Από την επιφάνεια στο βάθος. Η κάμερα καδράρει τον άνθρωπο σε close-up, παρακολουθεί από κοντά και καταγράφει την εξομολόγηση.
Το πρόσωπο σιγά-σιγά αποκαλύπτεται, ενώ παράλληλα το έργο του παρουσιάζεται μέσα στην ιστορική του εξέλιξη. Εξηγείται η σημασία του, τοποθετείται μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι και αναδεικνύονται οι ποιότητες και η ιδιαιτερότητά του.
Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα θέματα της σειράς.
Οι ποιοτικές προδιαγραφές του «Close Up» διατρέχουν όλα τα στάδια της δημιουργίας κάθε επεισοδίου: την έρευνα, το σενάριο, το γύρισμα, την τεχνική επεξεργασία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ντοκιμαντέρ της σειράς -που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα- έχουν συμμετάσχει ήδη σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού, κερδίζοντας διακρίσεις και βραβεία.
Το «Close Up» είναι μία εξ ολοκλήρου εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους σκηνοθέτες της ΕΡΤ να εκφράσουν τις ιδέες τους, τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς τους και να προσφέρουν μια αξιόλογη σειρά ντοκιμαντέρ στο κοινό της δημόσιας Τηλεόρασης.

Δείτε σήμερα: «Reunion: 20 χρόνια σπουδών jazz στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο»

Αφιερωμένο στην επέτειο της συμπλήρωσης 20 χρόνων του Προγράμματος Τζαζ Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι το επεισόδιο με τίτλο «Reunion» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Close up», που μεταδίδεται την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2.

Καθηγητές, φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος μας ξεναγούν στους χώρους όπου ζει και αναπνέει η τζαζ σκηνή στην Κέρκυρα. Στις δύο δεκαετίες λειτουργίας του, το Τμήμα έχει κατορθώσει να συγκροτήσει μια κοινότητα, της οποίας τα μέλη συνδέουν η αγάπη για τη μουσική και το κοινό όραμα που προέρχεται από την τζαζ.

Η τζαζ είναι η πιο «κοινοτική» και πιο δημοκρατική μουσική, όπως εξηγεί ο Δήμος Δημητριάδης, διακεκριμένος σαξοφωνίστας και εκπαιδευτικός, ο οποίος εμπνεύστηκε και δημιούργησε αυτή την υψηλού επιπέδου Σχολή, που αποτελεί φυτώριο νέων δημιουργών.

Οι απόφοιτοι έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια και, κατά γενική ομολογία, έχουν επηρεάσει καταλυτικά το χαρακτήρα της σκηνής της Αθήνας, όχι μόνο με την ολοκληρωμένη μουσική τους εκπαίδευση αλλά και με το θετικό και δημιουργικό ήθος που φέρνουν από τη Σχολή της Κέρκυρας.


Η Κέρκυρα είναι το μοναδικό νησί της Ελλάδας, όπου ακούγεται υψηλής ποιότητας τζαζ όλο το χρόνο.

Οι ήχοι της τζαζ, η ομορφιά του νησιού και το πάθος των μουσικών για την τέχνη τους, καθιστούν τους θεατές του επεισοδίου μέλη της εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας.
Σενάριο – Σκηνοθεσία: Κώστας Μαχαίρας
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Θανάσης Μπακόπουλος, Βασίλης Μουσαφίρης
Ηχοληψία: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη
Μοντάζ: Σάκης Γαλάνης, Σταύρος Λογοθέτης
Διεύθυνση Παραγωγής: Μιχάλης Δημητρακάκος

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
SNAPSHOTS OF HISTORY < Προηγούμενο
Επόμενο > Ο ΜΙΝΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΟΥ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά