ΣΑΒΒΑΤΟ  13/01/2018
13:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
EUROPE   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Ευρωπαϊκά θέματαWeb TV


Πρόκειται για μία εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή στοχευμένη στις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία κρίσιμη και μεταβατική περίοδο για την Ευρώπη.

Μέσα από αναλυτικά ρεπορτάζ, εκτενή αφιερώματα και αποστολές, συνεντεύξεις με ευρωβουλευτές και ειδικούς αναλυτές και συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι Europarl T.V. η εκπομπή «Εurope» στοχεύει να αναδείξει μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα, όπως η μετανάστευση, η ανεργία, η ανάπτυξη, το περιβάλλον, η ενέργεια κλπ., να καλύψει θέματα που ενδιαφέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες και δεν αποκτούν πρωτεύουσα θέση στην ειδησεογραφία αλλά και να καταγράψει τα νέα δεδομένα της ευρωπαϊκής προοπτικής.


Δείτε σήμερα: «Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus που στηρίζει σχεδόν το 4% των νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια λειτουργίας του, είναι το βασικό θέμα της εκπομπής «EUROPE» που μεταδίδεται το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 στις 13:30 από την ΕΡΤ1.

Το πρόγραμμα Erasmus+ όπως και τα προκάτοχά του είναι από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επί τρεις δεκαετίες, προσφέρουν, ιδίως στους νέους, ευκαιρίες για να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους πηγαίνοντας στο εξωτερικό. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ξεκίνησε το 1987 ως ένα μικρό πρόγραμμα κινητικότητας για φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή 3.200 φοιτητών κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας του, εξελίχθηκε σε εμβληματικό πρόγραμμα από το οποίο επωφελούνται σχεδόν 300.000 φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάθε χρόνο.

Πώς θα συνεχιστεί το πρόγραμμα Erasmus μέχρι το 2020; Ποιος ο ρόλος του στη δημιουργία μιας πιο «ανοιχτής» Ευρώπης και στην ισχυροποίηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας; Ποια η συμβολή του στην αντιμετώπιση ευρύτερων κοινωνικών προκλήσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση;

Ελλάδα και Erasmus. Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Erasmus+; Πόσοι Έλληνες φοιτητές συμμετέχουν; Πόσο οι εμπειρίες από το εξωτερικό τους βοήθησαν στην προσωπική τους εξέλιξη; Ποια τα οφέλη για τη χώρα μας; Από τους 37 Έλληνες που συμμετείχαν το 1987 στις χιλιάδες αιτήσεις σήμερα.

Επιπλέον, στην εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε:

– Τι είναι η πρωτοβουλία Brain Gain, πώς υλοποιείται και πώς μπορεί να βοηθήσει την έξοδο της χώρας από την κρίση; Μπορεί να γίνει πράξη το σύνθημα των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού «Επιστρέφουμε Ελλάδα- Επιλέγουμε Ελλάδα»; Η σχέση επιχειρηματικότητας και Erasmus.

– Ο ρόλος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στο συντονισμό, την υλοποίηση και τη διάδοση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την εκπαίδευση και την κατάρτιση.

Καλεσμένοι της Εύας Μπούρα στο στούντιο, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Κώστας Φωτάκης, η εκτελούσα χρέη επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Κλημεντίνη Διακομανώλη, η επίκουρη καθηγήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Φωτεινή Ασδεράκη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών, Ορέστης Ματσούκας, καθώς και η εθνική Συντονίστρια για τα 30 Χρόνια Erasmus Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι.Σκηνοθεσία: Νίκος Παρλαπάνης
Έρευνα: Εύα Μπούρα
Αρχισυνταξία: Σάκης Τσάρας
Διεύθυνση παραγωγής: Γεωργία Μαράντου
Παρουσίαση: Εύα Μπούρα
http://goo.gl/dE1h8f

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

Οι ώρες μετάδοσης αναφέρονται σε τοπική ώρα Ελλάδος.
Ζώνη ώρας: UTC+3
κανονική ώρα (UTC+2): από 29 Οκτωβρίου 2017
θερινή ώρα (UTC+3): από 25 Μαρτίου 2018

 
     


Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά