ΚΥΡΙΑΚΗ  14/01/2018
18:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΡΤ REPORT   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήWeb TV


Τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.

Δείτε σήμερα: «Η γη μπορεί να μας …ξελασπώσει;»

Η εκπομπή «ΕΡΤ REPORT» με την Εμμανουέλλα Αργείτη, τη Μαρίνα Δεμερτζιάν και τη Μάχη Νικολάρα, καταγράφει τις παθογένειες δεκαετιών που οδήγησαν στην διάλυση του πρωτογενή τομέα αλλά και τις νέες προοπτικές που διαγράφονται με κίνητρο την έξοδο από την κρίση και την αναζήτηση παραγωγικού μοντέλου.
Επιστρέφουμε στη γη που την είχαμε εγκαταλείψει, μήπως και μας βοηθήσει πάλι να… ξελασπώσουμε. Οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων έκαναν πέρυσι ρεκόρ δεκαετίας. Νέες καλλιέργειες και άλλες -ξεχασμένες λόγω επιδοτήσεων- που επιστρέφουν, δημιουργούν δυναμική.
Γιατί το κόστος παραγωγής είναι τόσο υψηλό στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να γίνει ανταγωνιστική η ελληνική γεωργία; Ποιος ο ρόλος των πολυεθνικών στην αγορά αγροτικών εφοδίων και ποια πολιτική τιμών εφαρμόζουν στην Ελλάδα;
Η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα ταξίδεψαν στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία. Μίλησαν με επιστήμονες, με αγρότες και κτηνοτρόφους και κατέγραψαν τις προοπτικές των συνεταιρισμών νέου τύπου και τις τεχνολογικές εξελίξεις που υπόσχονται χαμηλότερο κόστος παραγωγής και υψηλότερη ποιότητα.Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Μάχη Νικολάρα, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Εμμανουέλλα Αργείτη
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
https://goo.gl/n0szDM

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά