ΠΕΜΠΤΗ  07/12/2017
22:10 Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ - Α' ΚΥΚΛΟΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράWeb TV


Θέμα της σειράς είναι το πρώτο ελληνικό στρατιωτικό κανάλι η Τηλεόραση Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) και ο βίος και η θητεία των φαντάρων που το υπηρέτησαν από την ίδρυσή του ώς τη δημιουργία της ΥΕΝΕΔ που το διαδέχτηκε. Η παρέα της ΤΕΔ που μοιάζει με μικρογραφία της τότε ελληνικής κοινωνίας αντιμετωπίζει με επιπολαιότητα όχι μόνο το στρατό αλλά και τα πολιτικά γεγονότα της εποχής, ζώντας κωμικοτραγικές καταστάσεις από την παράδοξη παντρειά των Ενόπλων Δυνάμεων με το χώρο του θεάματος της εποχής! Η τηλεοπτική εκδοχή της «Λούφας» γυρίστηκε το 2006 και προβλήθηκε στη ΝΕΤ, σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη (5 πρώτα επεισόδια), Γιώργου Κορδέλλα και Παναγιώτη Πορτοκαλάκη και σενάριο Νίκου Περάκη (5 πρώτα επεισόδια), Βαγγέλη Σεϊτανίδη και Χαρίτωνα Χαριτωνίδη. Η σειρά περιέχει τους ίδιους χαρακτήρες με την ταινία, καθώς και πολλές από τις σκηνές της αλλά με μεγαλύτερο βάθος ανάπτυξης. Υπ’ αυτήν την έννοια, δεν αποτελεί συνέχεια αλλά μάλλον επανεκκίνηση (reboot) της αρχικής ιστορίας.


Περιγραφή επεισοδίου

Επεισόδιο 15ο: «Καλοκαίρι με τις Μόνικες»

Οι Παπαδόπουλος, Λάμπρου, Μπαλούρδος, Γιωργάκης φτάνουν στη Νίσυρο για να κινηματογραφήσουν το ηφαίστειο. Βρίσκουν ένα νησί ανάστατο από την κλοπή μιας αρχαίας πόρπης από το τοπικό μουσείο, αλλά και τρεις όμορφες Σουηδέζες που τους ξεμυαλίζουν και τους κάνουν να «ξεχάσουν» την αποστολή τους.
Κι ενώ αυτοί διασκεδάζουν, στην Αθήνα οι κοπέλες τους αντιμετωπίζουν πειρασμούς και διλήμματα. Η Σούλα δέχεται πρόταση γάμου από τον κύριο Μίμη, ένα συνταξιούχο γυμνασιάρχη, και η Εμμανουέλα δεν ξέρει πώς να αντιδράσει στο άγριο φλερτ του Λοχαγού.

Επεισόδιο 16ο: «Η Επιστροφή των Ασώτων»

Στη Νίσυρο οι Παπαδόπουλος, Λάμπρου, Μπαλούρδος, Γιωργάκης περνάνε «γλυκιά ζωή» με τις Σουηδέζες ώσπου αποκαλύπτεται ότι αυτές ήταν που είχαν κλέψει την πόρπη από το μουσείο! Τώρα είναι μπλεγμένοι κι αυτοί. Μετά από περιπέτειες γλυτώνουν τη σύλληψη και εγκαταλείπουν κακήν-κακώς το νησί.
Στην Αθήνα αστυνομικοί ανακρίνουν την Κατερίνα για τις προκηρύξεις, ο Μαρλαφέκας φιλοτεχνεί το περίφημο «Πουλί», το εθνόσημο της Χούντας με το Φοίνικα και το φαντάρο, ενώ ο Μισέλ συλλαμβάνει την ιδέα μιας ταινίας αβάν-γκαρντ με τίτλο «Ναβουχοδονόσωρ» και «ψήνει» το Σαββίδη να γράψουν το σενάριο.Παραγωγή: Ελληνική
Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Κωνσταντίνος Δανίκας, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Θεωνά, Τάσος Κωστής, Ντίνος Αυγουστίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Νίκος Γιαλελής, Δανάη Θεοδωρίδου, Μόνικα Μπόλα, Αλκηστις Πουλοπούλου, Σόφη Ζαννίνου, Μανώλης Μαυροματάκης, Ανδρέας Κοντόπουλος, Άκης Λυρής, Μάνος Πίτζης κ.ά.
Σκηνοθεσία: Νίκος Περάκης, Γιώργος Κορδελλάς
Σενάριο: Νίκος Περάκης, Βαγγέλης Σεϊτανίδης, Χαρίτων Χαριτωνίδης
Εκτέλεση Παραγωγής: CL Productions - Κώστας Λαμπρόπουλος

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ + ΑΘΛΗΤΙΚΑ + ΚΑΙΡΟΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > FOCUS

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά