ΤΕΤΑΡΤΗ  15/11/2017
00:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σειρά

MY FATHER’ S HOUSE / AITAREN ETXEA


Έτος παραγωγής: (2015)Δραματική-πολιτική σειρά δεκαπέντε (15) ωριαίων επεισοδίων,βασκικής παραγωγής.

Ισπανία, δεκαετία του πενήντα. Κάτω από το στυγνό, δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο. Μια οικογένεια Βάσκων πασχίζει να κρατηθεί όρθια. Και ένας αταίριαστος έρωτας να επιβιώσει…

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία, ο Στρατηγός Φράνκο έχει επιβάλει στη χώρα στυγνή δικτατορία. Σε ένα μικρό χωριό στο Βορρά, τα μέλη της οικογένειας Σελάγια προσπαθούν να κρατήσουν το ξενοδοχείο τους ανοιχτό και να επιβιώσουν. Ήταν από τους χαμένους του εμφυλίου και η ζωή δεν είναι εύκολη για αυτούς.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος, Λούις Εγκάνια, ζει μια άνετη ζωή. Συνεταίρος στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της πόλης και κυβερνήτης του χωριού, όλα είναι υπό τον έλεγχό του. Ή όχι. Γιατί απρόβλεπτο γεγονός διαταράσσει τη ζωή των δύο οικογενειών: Η νεαρή Ιρένε Εγκάνια και ο Μάρτιν Σελάγια ερωτεύτηκαν και συνεχίζουν τη σχέση τους άσχετα με το τι πιστεύουν οι άλλοι. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν δύο αδέρφια Σελάγια μαζί με άλλους εργάτες στο εργοστάσιο ετοιμάζονται να σαμποτάρουν την εξουσία του Δημάρχου Εγκάνια.

Αυτό που όλοι αγνοούν και θα μάθουν αργότερα, είναι ότι η σχέση ανάμεσα στον πατέρα της Ιρένε, Λούις Εγκάνια και τον παππού του Μάρτιν, Χαβιέ Σελάγια είναι πολύ πιο περίπλοκη και βαθιά από ό,τι νομίζουν. Και ενώ οι δύο ερωτευμένοι είναι πεπεισμένοι ότι η αγάπη όλα τα νικά, γρήγορα θα καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο να ζεις με το σκοτάδι του παρελθόντος.

Eπεισόδιο 2

Περιγραφή επεισοδίου
Στο εργοστάσιο οι εργάτες, μεταξύ των οποίων και ο Ινάξιο και η Καρμέλε, οργανώνονται από τον Τόμας για να απεργήσουν, για τις δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες της δουλειάς τους. Ο Λούις, δήμαρχος και ιδιοκτήτης του εργοστασίου αρνείται να αλλάξει τις επικίνδυνες μηχανές. Η μικρή Άνα τιμωρείται στο σχολείο γιατί μίλησε βασκικά, άλλο πλήγμα για τον Ινάξιο που πιστεύει στην βασκική κουλτούρα. Στο ξενοδοχείο ένας πελάτης του ξενοδοχείου, που είναι ο επιθεωρητής εργασίας και έχει έρθει στο χωριό για να διερευνήσει την υπόθεση των μηχανών του εργοστασίου, παρενοχλεί σεξουαλικά την Πιλάρ, νύφη του Χαβιέ. Αυτή την πληροφορία μαθαίνει ο Λούις και εκβιάζει τον επιθεωρητή για να μην του κλείσει το εργοστάσιο. Όταν ο Χαβιέ μαθαίνει κι αυτός το περιστατικό, τον πετάει έξω από το ξενοδοχείο αδιαφορώντας για τις συνέπειες, παρόλο που ο επιθεωρητής είναι άνθρωπος του καθεστώτος. Στο μεταξύ ο Λούις επίσης μαθαίνει ότι ο Μάρτιν και η Ιρένε εξακολουθούν να επικοινωνούν και γίνεται έξαλλος με τους Σελάγια.Παίζουν: Loreto Mauleón, Nagore Aranburu, Josean Bengoetxea, Anartz Zuazua, Iñaki Beraetxe
Σκηνοθεσία: Jabi Elortegi

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ) < Προηγούμενο
Επόμενο > ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ (ΕΡΤ ΑΡΧΕΙΟ)

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά