ΤΡΙΤΗ  14/11/2017
20:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΑΡΧΑΙΩΝ ΔΡΑΜΑ (ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Αρχαίο ΔράμαWeb TV


Η ΕΡΤ συνεχίζει την έρευνα για το αρχαίο δράμα, μεταδίδοντας το νέο κύκλο της σειράς εκπομπών της ΕΡΤ2, «Αρχαίων Δράμα». Σε κάθε επεισόδιο της σειράς παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο μέσα από τη ματιά και την ερμηνευτική προσέγγιση ενός σύγχρονου σκηνοθέτη ή συντελεστή του θεάτρου κάθε φορά, με τη μορφή ενός ελεύθερου μαθήματος-εργαστηρίου.

Η σειρά φιλοδοξεί μ’ αυτόν τον τρόπο να «χτίσει» μία νέα πρόταση για ένα σύνολο εκπομπών σύγχρονης έρευνας και διδασκαλίας του αρχαίου δράματος, ως συναντήσεις ενεργών ερευνητών του θεάτρου με νέους ηθοποιούς μέσα στο πλαίσιο ενός δημόσιου μαθήματος, εντός του οποίου

θα ανιχνεύονται το θέμα, η ανάπτυξη του μύθου, οι χαρακτήρες και κυρίως τα κρίσιμα ζητήματα που διακυβεύονται μέσα στο καθένα από τα έργα της αρχαίας δραματικής μας κληρονομιάς.

Δείτε σήμερα: «Χοηφόροι» («Ορέστεια»)» του Αισχύλου – Κώστας Γεωργουσόπουλος

Στο δεύτερο μέρος της μόνης σωζόμενης τριλογίας, της «Ορέστειας» του Αισχύλου, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος συνομιλεί με νέους ηθοποιούς για τις «Χοηφόρους», μια τραγωδία με θέμα τη δολοφονία της Κλυταιμνήστρας από το γιο της Ορέστη, σε μια συνέχεια αλυσίδας φόνων.

Είναι μια συζήτηση για την αυτοδικία και τα λάθη που κάνουν οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να κατανοήσουν τους θεούς.

Η αρχαία αυτή τραγωδία πραγματεύεται την αμφιθυμία της βούλησης των θεών, τις αμφιβολίες των ανθρώπων, την τρυφερότητα σ’ ένα τοπίο θανάτου, καθώς και τις επαναστατημένες σκλάβες από την Τροία που συντάσσονται εναντίον της Κλυταιμνήστρας.

Ποια είναι η γλώσσα του κειμένου; Ποιες οι μεταφραστικές προκλήσεις του; Και ποια η σημαντικότερη σκηνή που έχει γραφτεί ποτέ στο θέατρο;Σκηνοθεσία: Πάνος Παππάς – Δέσποινα Χαραλάμπους
https://goo.gl/73gcLt

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΓΗ < Προηγούμενο
Επόμενο > Ο ΞΕΝΑΓΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά