ΚΥΡΙΑΚΗ  13/08/2017
13:30 Κατάλληλο για όλους
ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ


Έτος παραγωγής: (2017)


Web TV


Ταξιδιωτική εκπομπή. Η αγαπημένη κι επιτυχημένη εκπομπή της περιφέρειας «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει στις οθόνες της ΕΡΤ3, μετά από απουσία χρόνων με καινούρια επεισόδια.
Φέτος η «Κυριακή στο Χωριό», θα ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να μας μεταφέρει τον παλμό της νεολαίας, των αγροτών, των συνεταιρισμών, των συλλόγων, των νέων επιχειρηματιών, όλων δηλαδή αυτών που ζουν στην περιφέρεια, δημιουργούν και στηρίζουν τον τόπο τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο.
Ανανεωμένη, με υψηλής ευκρίνειας εικόνα και εμπλουτισμένη θεματικά με καινούρια ενδιαφέροντα αφιερώματα, η «Κυριακή στο Χωριό», επιστρέφει δυναμικά με σύμμαχο το τηλεοπτικό κοινό, για να δώσει παλμό σε ήσυχα τοπία. Να δείξει ότι αξίζει τον κόπο να γυρίσουμε στις ρίζες μας, να ζήσουμε στη γη μας, να χτίσουμε εδώ τη ζωή μας.
Μια περιπλάνηση όλων των αισθήσεων, μια βόλτα σε άγνωστες γωνιές του τόπου μας. Μια «πραγματική» Κυριακή, γιορτή.
Επιστροφή στους ανθρώπους της περιφέρειας, στα ήθη και έθιμα, στη ζωή της υπαίθρου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Δείτε σήμερα: Σάμη

Αρμενίζουμε στο Ιόνιο και αγκυροβολούμε στη Σάμη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Κεφαλονιάς, ένα ασφαλές καταφύγιο για κάθε ταξιδευτή. Παραλίες, σπηλιές, μουσεία, πράσινο που αγγίζει το κύμα, συνθέτουν ένα πίνακα γοητείας.
Εδώ που η φύση έχει υπάρξει ιδιαίτερα γενναιόδωρη … που το πράσινο των δέντρων αγκαλιάζει αρμονικά τη λευκή άμμο φλερτάροντας τη γαλανή θάλασσα … εδώ που μοναδικά στον ελλαδικό χώρο γεωλογικά φαινόμενα, σχηματίζουν μαγικά υπόγεια σπήλαια και όμορφες λίμνες, εδώ ταξιδεύουμε αυτήν την Κυριακή.
Θα περιπλανηθούμε στα μυστικά των σπηλαίων της, θα γνωρίσουμε τον Πολιούχο και προστάτη του νησιού, Άγιο Γεράσιμο και θα μάθουμε για την ασκητική ζωή του, θ’ «αγγίξουμε» μέσα από το φακό της εκπομπής τα θρυλικά φιδάκια της Παναγιάς Λαγκουβάρδας και θα μάθουμε την ιστορία τους, θα σεργιανήσουμε στην ετήσια έκθεση κεφαλονίτικων παραδοσιακών προϊόντων και θα απολαύσουμε ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εικόνων.
Να είσαι «θεόκουρλος» και να σου αρέσει, όπως λένε οι ντόπιοι, αφού θεωρείται εντελώς φυσικό στην Κεφαλονιά να είσαι από λίγο έως και πολύ τρελούτσικος!
Ας αφεθούμε λοιπόν κι εμείς στην όμορφη αυτή «τρέλα» κι ας περιπλανηθούμε ταξιδιώτες και ταξιδευτές μαζί για να γνωρίσουμε τον παραδεισένιο αυτό τόπο. «Κυριακή στο Χωριό», εδώ, στη μαγευτική Σάμη , από την ΕΡΤ3 .
Και η παρέα ξεκινάει το ταξίδι της… με τους Κεφαλονίτικους χορούς.Παραγωγή: ERT3
Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα - Ρεπορτάζ: Μαγδαληνή Χατζοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: ALFA PRODUCTIONS

Παρουσίαση: Θάλεια Καμπουροπούλου

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΕΙΔΗΣΕΙΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΔΙΑΣΠΟΡΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά