ΔΕΥΤΕΡΑ  17/07/2017
18:20 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΟΙ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / Τέχνες - ΓράμματαWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους πιο γνωστούς γελοιογράφους, να ακούσουμε τις σκέψεις και τις απόψεις τους και να μάθουμε τα μυστικά της δουλειάς τους.

Πρόκειται για τα πορτρέτα γνωστών σκιτσογράφων: του «βετεράνου» (αλλά πάντα επί των επάλξεων) Βασίλη Χριστοδούλου (Βραδυνή) που κοντεύει να συμπληρώσει αισίως έναν αιώνα ζωής, και φθάνοντας μέχρι τον (κατά πολύ) νεώτερο Σπύρο Δερβενιώτη (City Press). Τη λίστα συμπληρώνουν οι Γιάννης Ιωάννου (Έθνος), Γιάννης Καλαϊτζής (Ελευθεροτυπία), Μιχάλης Κουντούρης (Ελεύθερος Τύπος), Ηλίας Μακρής (Καθημερινή), Πάνος Μαραγκός (Έθνος), Έφη Ξένου (Ελεύθερος Τύπος), Ανδρέας Πετρουλάκης (Καθημερινή), Στάθης Σταυρόπουλος (Ελευθεροτυπία), Σπύρος Ορνεράκης (Τα Νέα) και ο Γιάννης Λογοθέτης (Λογο). Τρεις επιπλέον εκπομπές είναι αφιερωμένες σε πρωτομάστορες που ανήκουν, πλέον, στην ιστορία: τον Φωκίωνα Δημητριάδη, τον Αρχέλαο (Αντώναρο) και τον Μέντη Μποσταντζόγλου (Μποστ).

Ο φακός της εκπομπής επισκέπτεται τους γελοιογράφους στα «άδυτα» των σχεδιαστηρίων τους, καταγράφει τη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός σκίτσου, εντοπίζει τα «φυλακτά» και τα «φετίχ» που διακοσμούν το χώρο. Πολλά και ενδιαφέροντα είναι τα ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν: Πώς «γεννιέται» μια ιδέα και ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να την «ψαρέψουν» από το καθημερινό γίγνεσθαι. Τι υλικά και βοηθήματα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Με ποιες γελοιογραφίες γελούν οι ίδιοι και ποιοι «δάσκαλοι» τους έχουν επηρεάσει. Ποια είναι τα όρια της ελευθερίας και ποιοι κώδικες οφείλουν να αυτορρυθμίζουν την σατιρική έκφραση κ.λπ.

Δείτε σήμερα: ΜΠΟΣΤ

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πανταζοπούλου
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Άρης Μαλανδράκης
Παραγωγή: Elesta Art Productions

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ-ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ / ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά