ΔΕΥΤΕΡΑ  17/07/2017
11:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΑΙΓΑΙΟ, ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ   (E)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαξίδιαWeb TV


Σειρά ντοκιμαντέρ 13 ημίωρων εκπομπών, παραγωγής 1999-2002, που θα μας αφηγηθεί αυθεντικές ιστορίες ανθρώπων του Αιγαίου.

Ταξιδεύουμε σε δρόμους θαλασσινούς, που εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Αιγαιοπελαγίτες ακολουθούν.
Με ένα καΐκι ιστορικό, τον «Ζέππο», φτιαγμένο προπολεμικά από τον καπετάν Ανδρέα Ζέππο και τραγουδισμένο από τον μεγάλο ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, αναζητούμε διαχρονικά πρόσωπα, νομάδες της θάλασσας.
Αυθεντικές ιστορίες ζωής από μουσικούς, ψαράδες, καραβομαραγκούς, σφουγγαράδες, αγγειοπλάστες, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ανθρώπους με στάση ζωής, με πολιτισμό, που ανεπιτήδευτα ξεπηδά σαν ανάσα από μέσα τους. Ανθρωποι που δίνουν ακόμα την ενάργειά τους για να έχουμε ένα Αιγαίο με πρόσωπο και αρμονία.
Ένα θαλασσινό ταξίδι 1500 μιλίων γεμάτο εκπλήξεις και περιπέτεια. Μία θαλασσινή περιπλάνηση με αυθεντικούς ανθρώπους του Αιγαίου. Σύρος, Σίφνος, Πάρος, Νάξος, Πατερονήσια, Νησίδες, Χταπόδια, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Δονούσα, Μάκαρες, Μύκονος, Αμοργός, Λέβιθα, Κάλυμνος, Σύμη, Τήλος, Νίσυρος, Αστυπάλαια.
Τα γυρίσματα της σειράς άρχισαν το 1999 και ολοκληρώθηκαν το 2002. Ένα συμβολικό, αλλά καθόλου τυχαίο, πέρασμα από το τέλος ενός αιώνα στις αρχές του άλλου.

Δείτε σήμερα: Καπετάν Νικόλας ο Μοναχός
Eπεισόδιο 1

Καλύμνιος σφουγγαράς, βουτηχτής, χτυπημένος από την ασθένεια των δυτών, ημιπαράλυτος, ταξιδεύει στο Αιγαίο με το παραδοσιακό του καΐκι. Με πλήρωμα δύο κουνέλια, συνεχίζει να βουτά για σφουγγάρια με τον παλιό τρόπο.
Ο «Ζέππος» παρακολουθεί και καταγράφει στα νερά και στο βυθό του Αιγαίου, τη μοναχική πορεία ενός γκουρού της νομαδικής ζωής, του θρυλικού καπετάν Μοναχού.Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κολόζης
Κείμενα:Κώστας Γουζέλης
Σενάριο-διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολόζης
Μουσική: Μανώλης Πάππος, Βασίλης Δρογκάρης

Παρουσίαση: Κώστας Γουζελης
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά