ΔΕΥΤΕΡΑ  17/07/2017
11:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ   (E)   
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / ΣειράWeb TVΔείτε σήμερα: Ιόνιο Πέλαγος

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Ελληνικές θάλασσες» είναι αφιερωμένο στο Ιόνιο Πέλαγος και την ιστορία του.Παρουσιάζονται μυθολογικά στοιχεία σχετικά με τη προέλευση του ονόματος και τη δημιουργία του, αναφορές από τον Όμηρο για τη θαλάσσια περιοχή, περιγραφή της δράσης και του συμβολισμού θαλάσσιων θεοτήτων.
Ακολουθεί παρουσίαση των ποταμών και των λιμνοθαλασσών που εκβάλλουν στο Ιόνιο, των νησιών που υπάγονται εκεί (Ιθάκη, Κεφαλλονιά, Λευκάδα) και της εξέλιξης τους. Παράλληλα, προβάλλονται οι γεωλογικές συνθήκες της περιοχής, τα ενάλια σπήλαια, η ενασχόληση με την αλιεία των ντόπιων. Πιο συγκεκριμένα, γίνεται περιήγηση στη μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας στις εκβολές του Αχελώου και γνωριμία με τον τρόπο λειτουργία και διαχείρισης της.
Επίσης, περιγράφεται η εκτροφή ψαριών, η μεγάλη ποικιλία τους, οι διάφορες μορφές καλλιέργειας τους, η ύπαρξη της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα-Καρέττα στη Ζάκυνθο και η επιβεβλημένη ανάγκη προστασίας της. Στη συνέχεια, μεταφερόμαστε στο Μεσολόγγι και πληροφορούμαστε για το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής αλατιού που λειτουργεί στην περιοχή, το διάσημο αυγοτάραχο και το μεγάλο αριθμό φρέσκων ψαριών. Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής παρακολουθούμε πλάνα από τη σπάνια φυσική ομορφιά των νησιών του Ιονίου και τις δραστηριότητες των κατοίκων τους.Σκηνοθεσία: Λευτέρης Χαρωνίτης
Αφήγηση: Στέφανος Κυριακίδης, Νίκη Τριανταφυλλίδη
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΓΙΑ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΑΙΓΑΙΟ, ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά