ΔΕΥΤΕΡΑ  17/07/2017
10:00 Κατάλληλο για όλους
ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΤΥΧΗΣ   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

GIANTS OF FORTUNE - THE WHALE SHARKS OF OSLOB


Έτος παραγωγής: (2014)Ωριαίο ντοκιμαντέρ. Στο μικρό χωριό των Φιλιππίνων, το Oslob στο νησί Cebu, οι άνθρωποι υποφέρουν από τους τυφώνες και την υπεραλίευση. Μέχρι που το μεγαλύτερο ψάρι του κόσμου και το ίντερνετ, έφεραν την αλλαγή στα πάντα.
Η θερμότερη ευχή του ψαρά Zosimo είναι κάποια ημέρα τα παιδιά του να αποφοιτήσουν από το λύκειο. Ωστόσο, η πιθανότητα ότι αυτή η ευχή θα γίνει πραγματικότητα είναι μικρή, δεδομένου ότι μερικές φορές ο Zosimo δεν έχει καν καταφέρει να ταΐσει την οικογένεια του. Οι τυφώνες και η υπεραλίευση κάνουν τη ζωή των ψαράδων στο Oslob δύσκολη.
Υπάρχει ένα ψάρι, με το οποίο οι κάτοικοι του χωριού έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση – είναι ο φαλαινοκαρχαρίας. Το μεγαλύτερο ψάρι στη γη ενοχλεί τους κατοίκους του χωριού κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους και προσπαθεί να πάρει τα αλιεύματα από τα δίχτυα τους. Οι ψαράδες προσπαθούν να δελεάσουν τον καρχαρία μακριά από τα σκάφη τους με κάποια είδη ζωοτροφών - και σε λίγο καταφέρνουν να κρατούν τον γίγαντα με λουρί σαν ένα μικρό σκυλί.
Μια μέρα ένας τουρίστας ζήτησε να μπει σε μια βάρκα για να τραβήξει φωτογραφίες του καρχαρία. Όταν αυτές οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο, δόθηκε το έναυσμα για ένα κύμα ενθουσιασμού γύρω από τον φαλαινοκαρχαρία, που έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή του Zosimo, των παιδιών του και ολόκληρης της περιοχής.
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ : 2014, INTERNATIONAL DIVING FILM FESTIVAL HIGH TATRAS 2ND PLACE VIDEO & FILM


Παραγωγή: Γερμανίας
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά