ΤΡΙΤΗ  20/06/2017
00:00 Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
ΚΕΙΜΕNA: documenta 14 (A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)   
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ / ΤαινίαWeb TV Greece


Πρόγραμμα κινηματογραφικών ταινιών της documenta 14, που θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στην ΕΡΤ2, έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 24:00.

Τα «Κείμενα» είναι μία εβδομαδιαία εκπομπή προβολής ταινιών, την οποία παρουσιάζει η ΕΡΤ και οργανώνει η documenta 14. Μέσω της μετάδοσής της από τη δημόσια τηλεόραση, η εκπομπή στοχεύει να επεκτείνει το βεληνεκές της documenta 14 στα σπίτια των τηλεθεατών, καθώς επίσης να φανταστεί και να συγκροτήσει ένα διαφορετικό κοινό.

Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι διαθέσιμες στο webtv.ert.gr για επτά ημέρες μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, σύντομα εισαγωγικά κείμενα στα Ελληνικά με αγγλική και γερμανική μετάφραση, καθώς και τα πρώτα λεπτά της κάθε ταινίας θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της documenta 14 μετά την τηλεοπτική τους μετάδοση.

Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14.

Οι ταινίες έχουν επιλεγεί τόσο για την επίκαιρη θεματική τους όσο και για τα ιδιαίτερα κινηματογραφικά είδη που εκπροσωπούν. Κάθε μία αντικατοπτρίζει ορισμένες από τις πιο δυσδιάκριτες, φευγαλέες και καθημερινές πλευρές των κοινωνικών σχέσεων και των παγκόσμιων δομών εξουσίας. Κάθε ταινία αναπτύσσει τη δική της μοναδική γλώσσα για να αποδώσει την άυλη πραγματικότητα που παρουσιάζει. Η εκπομπή περιλαμβάνει ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1970, αλλά και πρόσφατες παραγωγές, καθώς και ταινίες που γυρίστηκαν ειδικά για την documenta 14. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που αφορούν στη ζωή στην Ελλάδα και αλλού σε μια εποχή κοινωνικού μετασχηματισμού.


Δείτε σήμερα: «Αυτός που τρώει παιδιά» , «Ατλαντίδα» & «Trypps #7»

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 και ώρα 24:00, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρεις ταινίες μικρού μήκους του Αμερικανού σκηνοθέτη Ben Russell.
Το εισαγωγικό κείμενο είναι της Erika Balsom.

Ειδικότερα, προβάλλονται οι εξής ταινίες μικρού μήκους:

α) «Αυτός που τρώει παιδιά» (He Who Eats Children)
Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής ΗΠΑ 2016.
Διάρκεια: 25΄
β) «Ατλαντίδα» (Atlantis)
Ταινία μικρού μήκους, συμπαραγωγής ΗΠΑ-Μάλτας 2014.
Διάρκεια: 24΄
γ) «Trypps #7» (Badlands)
Ταινία μικρού μήκους, παραγωγής ΗΠΑ 2011.
Διάρκεια: 10΄

Αυτές οι τρεις ταινίες μικρού μήκους από τον Ben Russell αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον του πειραματικού σκηνοθέτη για την τροποποιημένη αντίληψη. Η ταινία «Αυτός που τρώει παιδιά» είναι ένα σουρεαλιστικό πορτρέτο ενός Ολλανδού στη ζούγκλα του Σουρινάμ. Η ταινία «Ατλαντίδα» έχει θέμα τον βυθισμένο παράδεισο, ενώ στην ταινία «Trypps #7» (Badlands) μια γυναίκα κάνει χρήση παραισθησιογόνων μέσα σ’ έναν εθνικό δρυμό.
Ο Αμερικανός ρηξικέλευθος σκηνοθέτης Ben Russell πραγματεύεται τις ακραίες ψυχολογικές καταστάσεις και την πιθανότητα μιας συνάντησης με το «έτερο».
Η εισαγωγή της κριτικού κινηματογράφου Erika Balsom μας συστήνει το παραισθησιογόνο έργο του.

https://goo.gl/EO2i0h

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά