ΚΥΡΙΑΚΗ  21/05/2017
05:20 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SOCIAL GROWTH   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήWeb TV


Εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.
Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».
Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην Ελληνική Τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.
Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ενώ έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, ταυτοχρόνως αντιμετωπίζουμε καίρια θέματα φτώχειας, ασιτίας, προσφυγιάς, κοινωνικών συγκρούσεων και περιβαλλοντικών καταστροφών που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή μας. Η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και έντονα δραστήριων ατόμων και ομάδων που μάχονται για να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, δρούμε και σκεφτόμαστε. Τα άτομα αυτά είναι οι λεγόμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες, οι πρακτικοί οραματιστές που μέσα απο τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους μπορούν να λύσουν προβλήματα και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Λειτουργούν στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, όπου επιτυχία δεν είναι μόνο η απόκτηση πλούτου και στάτους, αλλά το να κάνεις κάτι που μετράει και να αλλάξεις τις ζωές αυτών που υποφέρουν.
Το οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας γεννήθηκε στην Ελλάδα ως παιδί της οικονομικής κρίσης, αλλά όχι μόνο. Ακολούθησε τα παγκόσμια κύματα σκέψης για μια ισορροπημένη επιχειρηματική δράση που συνδυάζει την οικονομική βιωσιμότητα με τον κοινωνικό σκοπό.
Σε τέτοιου είδους ομάδες και οργανισμούς στρέφει την προσοχή του το «Social Growth», κινηματογραφώντας τις ιδέες και τη δράση τους.
http://socialgrowth.ert.gr/

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά