ΣΑΒΒΑΤΟ  20/05/2017
19:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / Εκπομπή



Web TV


Ένα ταξίδι στους δρόμους του κρασιού της Ελλάδας.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια της αμπέλου και στην παραγωγή κρασιού. Η χώρα μας διαθέτει πολλές και διαφορετικές ποικιλίες σταφυλιών, ενώ τα ελληνικά κρασιά κερδίζουν συνεχώς έδαφος στις διεθνείς αγορές.
Με ξεναγό τον οινολόγο δρ. Δημήτρη Χατζηνικολάου,ταξιδεύουμε στις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Από τη Νεμέα μέχρι τη Δράμα και από τη Σαντορίνη μέχρι τη Νάουσα, επισκεπτόμαστε οινοποιεία, αμπελώνες και κελάρια, δοκιμάζουμε μεθυστικά κρασιά - λευκά, κόκκινα, ροζέ, αφρώδη, γλυκά, λιαστά, ημίγλυκα, αλλά και αποστάγματα - και συνομιλούμε με ειδικούς και λάτρεις του «οίνου του αγαπητού».
Σ’ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη Διονυσιακή Ελλάδα, γνωρίζουμε τις διαφορετικές ποικιλίες που καλλιεργούνται ανά περιοχή, ντόπιες και ξενικές, τα κρασιά που παράγουν, τις ιδιαιτερότητές τους και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τη διαδικασία. μαθαίνουμε πώς να διαλέξουμε το κατάλληλο μπουκάλι κρασί για κάθε περίσταση, με τι να το συνταιριάξουμε και πώς να το απολαύσουμε στο μέγιστο. καταρρίποτουμε μύθους για το κρασί και μυούμαστε στην τέχνη της οινογνωσίας, γιατί η απόλαυση ενός ποτηριού καλό κρασί μπορεί να γίνει ιεροτελεστία.


Προορισμοί: Νεμέα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Μεσόγεια, Δράμα, Παγγαίο, Επανομή, Νάουσα, Ραψάνη, Όσσα Λαγκαδά, Μετέωρα, Ηλεία, Πάτρα, Αίγιο.

Δείτε σήμερα: «Σαντορίνη» (Β΄ μέρος)

Στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής «Οίνος ο αγαπητός», συνεχίζουμε το ταξίδι μας στη Σαντορίνη και γνωρίζουμε τις ερυθρές ποικιλίες σταφυλιού του νησιού: το μαντηλάρι και το μαυροτράγανο. Επισκεπτόμαστε τα οινοποιία SantoWines και Σιγάλα και το μουσείο οίνου του Κουτσογιαννόπουλου. Καταρρίπτουμε το μύθο: «Το θολό είναι κακό»; Επίσης, μαθαίνουμε πως ανοίγουμε μία φιάλη και τη χρησιμότητα του οινοχόου. Τέλος, δοκιμάζουμε τοπικά εδέσματα και τα συνταιριάζουμε με το σωστό κρασί στο εστιατόριο «Σελήνη».



Παρουσίαση-αρχισυνταξία-σενάριο: Δημήτρης Χατζηνικολάου
Σκηνοθεσία-μοντάζ: Αλέξης Σκουλίδης
Executive producer: Πέτρος Μπούτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Στέργιος Κουμπος
Δημοσιογραφική επιμέλεια εκπομπής: Ιφιγένεια Κολλάρου

https://goo.gl/l3Kwr2

Οι ώρες μετάδοσης αναφέρονται σε τοπική ώρα Ελλάδος.
Ζώνη ώρας: UTC+3
θερινή ώρα (UTC+3): από 26 Μαρτίου 2017
κανονική ώρα (UTC+2): από 29 Οκτωβρίου 2017

 
     


Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά