ΣΑΒΒΑΤΟ  20/05/2017
18:30 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
SOCIAL GROWTH   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΕκπομπήWeb TV


Εκπομπή της ΕΡΤ1 για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις.

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο.
Ιστορίες κοινωνικών επιχειρηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες, είναι οι πρωταγωνιστές της παραγωγής της ΕΡΤ, «Social Growth».
Το «Social Growth», η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην Ελληνική Τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο.
Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πώς σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist;

Στο «Social Growth» θα γνωρίσετε αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθετε από τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας, πώς στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πώς μπορούν να στηρίξουν και εσάς.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ενώ έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, ταυτοχρόνως αντιμετωπίζουμε καίρια θέματα φτώχειας, ασιτίας, προσφυγιάς, κοινωνικών συγκρούσεων και περιβαλλοντικών καταστροφών που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωσή μας. Η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και έντονα δραστήριων ατόμων και ομάδων που μάχονται για να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, δρούμε και σκεφτόμαστε. Τα άτομα αυτά είναι οι λεγόμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες, οι πρακτικοί οραματιστές που μέσα απο τα ταλέντα τους και τις ικανότητές τους μπορούν να λύσουν προβλήματα και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο. Λειτουργούν στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, όπου επιτυχία δεν είναι μόνο η απόκτηση πλούτου και στάτους, αλλά το να κάνεις κάτι που μετράει και να αλλάξεις τις ζωές αυτών που υποφέρουν.
Το οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας γεννήθηκε στην Ελλάδα ως παιδί της οικονομικής κρίσης, αλλά όχι μόνο. Ακολούθησε τα παγκόσμια κύματα σκέψης για μια ισορροπημένη επιχειρηματική δράση που συνδυάζει την οικονομική βιωσιμότητα με τον κοινωνικό σκοπό.
Σε τέτοιου είδους ομάδες και οργανισμούς στρέφει την προσοχή του το «Social Growth», κινηματογραφώντας τις ιδέες και τη δράση τους.Δείτε σήμερα: «Για ποιον να δημιουργήσουμε;»
Eπεισόδιο 2

Στο δεύτερο επεισόδιο, ο Χρίστος Παπαμιχαήλ παρουσιάζει έναν Οργανισμό που δημιουργεί πολιτιστικά θεάματα προσβάσιμα και φιλικά σε άτομα με αναπηρίες. Ο Φάνης Κόλλιας παρουσιάζει μία κοινότητα ανθρώπων που μέσα από τα media προωθεί την ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κατερίνα Πραματάρη, διαλύει το φόβο για την επικοινωνία μίας επιχειρηματικής ιδέας στα πρώτα της στάδια. Τέλος, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού «The People's Trust», Paul Kidner, εξηγεί γιατί ένας επενδυτής θέλει να υποστηρίξει επιχειρήσεις με κοινωνικό και όχι μόνο με οικονομικό όφελος.
Το «Social Growth» δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίο επεισόδιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξή τους στις μεγαλύτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο. Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Για αυτό κατάθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!Σκηνοθεσία: Χάρης Ντώνιας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Βούλγαρης
Μοντάζ: Ανδρέας Σπανός
Διεύθυνση παραγωγής: Ιάκωβος Πανουργιάς
Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Πετρόπουλος
Σενάριο: Χάρης Ντώνιας, Δώρα Μαδάρου
Επιστημονικός συνεργάτης: Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου
Ηχοληψία: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Βοηθός διευθυντή φωτογραφίας: Ανδρέας Πετρόπουλος
Motion Graphics: Ανδρέας Σπανός
Πρωτότυπη μουσική: Θανάσης Γκαμαράζης
Σχεδιασμός οπτικής ταυτότητας: Άρης Αθάνατος
Digital Marketing: Κατερίνα Παπαγεωργιάδη
Εκτέλεση παραγωγής: The NEST Κοιν.Σ.Επ.
Παραγωγή: ΕΡΤ Α.Ε.

http://socialgrowth.ert.gr/

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά