ΣΑΒΒΑΤΟ  20/05/2017
21:00
ΟΠΕΡΑ: Η ΑΡΙΑΔΝΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ   
ΜΟΥΣΙΚΑ

ARIADNE AUF NAXOS


Έτος παραγωγής: (2012)Μια εξαιρετική παράσταση, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2012. Η Berliner Zeitung έγραψε πως «οι φωνές είναι από καθαρό χρυσάφι» και πως «οι κριτικοί επευφήμησαν τον Γιόνας Κάουφμαν ως τον καλύτερο Διόνυσο που έχει ποτέ παρουσιαστεί στη σκηνή».
Η Αριάδνη στη Νάξο είναι όπερα του Ρίχαρντ Στράους, σε δύο μέρη, με γερμανικό λιμπρέτο του Ούγκο φον Χόφμανσταλ. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Στουτγάρδη, στις 25 Οκτωβρίου 1912.
Στο σπίτι του πιο πλούσιου κατοίκου της Βιέννης, όπου έχουν καταφθάσει δύο ομάδες μουσικών. Για να διασκεδάσουν τους καλεσμένους του. Όλο το πρώτο μέρος εκτυλίσσεται στα παρασκήνια και αναφέρεται στις πρόβες για το ανέβασμα ταυτόχρονα δύο παραστάσεων, μιας διασκεδαστικής κωμωδίας και ενός σοβαρού έργου. Τελικά αναγκάζονται λόγω έλλειψης χρόνου να παρουσιάσουν μία κοινή παράσταση. Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται η κοινή παράσταση. Πρόκειται για μια όπερα μέσα στην όπερα, Η Αριάδνη στη Νάξο, με βάση τον αρχαίο ελληνικό μύθο. Η Αριάδνη, βρίσκεται μόνη κι απαρηγόρητη στη Νάξο, όπου την εγκατέλειψε ο αγαπημένος της Θησέας.. Η Ζερμπινέτα με τέσσερις φίλες της την πλησιάζουν προσπαθώντας μάταια να της φτιάξουν το κέφι και να την κάνουν να ξεχάσει τον Θησέα βρίσκοντας κάποιον άλλο. Οι τρεις νύμφες (Ναϊάς, Δρυάς και Ηχώ) ανακοινώνουν την άφιξη του θεού Διόνυσου στο νησί. Ο Διόνυσος ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Αριάδνη και της υπόσχεται να την ανεβάσει στους ουρανούς ως αστερισμό.


Παραγωγή: Aυστρίας
Σκηνοθεσία: Sven-Eric Bechtolf σκηνή/ Hannes Rossacher, βίντεο
Σολίστ:
Jonas Kaufmann, Διόνυσος
Emily Magee, Αριάδνη
Elena Moşuc, Ζερμπινέτα
Eva Liebau, Ναϊάς
Marie-Claude Chappuis, Δρυάς
Gabriel Bermúdez, Αρλεκίνος
Michael Laurenz, Σκαραμούκιο
Tobias Kehrer, Τρουφαλντίνο
Martin Mitterrutzner Μπριγκέλα
Peter Matić, Αρχιθαλαμηπόλος

Χορογραφία: Heinz Spoerli,
Διευθυντής Ορχήστρας: Daniel Harding
Ορχήστρα: Φιλαρμονική της Βιέννης
Διάρκεια: 03:13:00
Μια παραγωγή των ORF/3sat and UNITEL με τη συνεργασία των Wiener Philharmonike, Salzburg Festival, CLASSICA στα πλαίσια του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ 2012

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ < Προηγούμενο
Επόμενο > ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά