ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  17/02/2017
21:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΔΡΟΜΟΙ   (E)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΠολιτισμόςWeb TV


Η εκπομπή προβάλλει πρόσωπα, τα οποία με την παρουσία τους συμβάλλουν στην πολιτιστική ανέλιξη τού τόπου. Στην εκπομπή έχουν φιλοξενηθεί μέχρι σήμερα πάνω από εκατό προσωπικότητες του πολιτιστικού και κοινωνικού χώρου της Ελλάδας, που παρουσίασαν τη δουλειά τους κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό ζωής.

Στόχος της εκπομπής είναι να προβάλλει τη σύγχρονη πολιτιστική κληρονομιά συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία ενός αρχείου με τη ζωή, τη δράση και τις ιδιαιτερότητες κάθε προσωπικότητας, πού με το δικό της τρόπο καταθέτει τη δική της συνεισφορά στον τόπο. Ήδη μια σειρά από τις εκπομπές αυτές έχει ψηφιοποιηθεί, ενώ κάποιες από τις εκπομπές έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Δείτε σήμερα: «Γιάννης Κουνέλλης»

Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας εικαστικός Γιάννης Κουνέλλης μιλάει για τη ζωή και την Τέχνη, στην εκπομπή «Δρόμοι» με τον Άρη Σκιαδόπουλο. Τα γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στο λιτό και αυστηρό τοπίο της Μάνης κατ’ επιλογήν του. Έναν τόπο που για πρώτη φορά επισκέφθηκε.
Πρωτοπόρος της «Arte Povera», ο Γιάννης Κουνέλλης έχει πολιτογραφηθεί Ιταλός υπήκοος. Με αφετηρία τη Ρώμη γυρίζει τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη για να στήσει τις εκθέσεις του. Έργα του βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Όπως υπογραμμίζει ο κριτικός Ρενό Καμί: «Ο Κουνέλλης είναι τόσο μπολιασμένος από την ιδέα της Ελλάδας που αρνείται να την υποβιβάσει στο επίπεδο της εθνικότητας. Είναι Έλληνας, όπως ο Ρακίνας, ο Χαρντελιν, ο Νίτσε και ο Κάφκα».

Η εκπομπή μεταδίδεται στη μνήμη του Γιάννη ΚουνέλληΠαρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μισουρίδης
Αρχισυνταξία: Ηρώ Τριγώνη
Δ/νση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη
Εκτέλεση παραγωγής: Κατερίνα Μπεληγιάννη- KaBel
Έτος Παραγωγής: 2008

Παρουσίαση: Άρης Σκιαδόπουλος
ΟΙ ΕΞΙ ΑΔΕΛΦΕΣ (Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ) < Προηγούμενο
Επόμενο > ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά