ΚΥΡΙΑΚΗ  12/02/2017
16:00 Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)   
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΣυζήτησηWeb TVΔείτε σήμερα: Ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος μέσα από τα μάτια της μοναχοκόρης του Έρης (Α΄ μέρος)

Έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες ποιητές, τον Γιάννη Ρίτσο θα γνωρίσουμε μέσα από τις αφηγήσεις της κόρης του Έρης που μιλάει στην Έλενα Κατρίτση για τις «δικές» τους στιγμές.
Η Έρη Ρίτσου περιγράφει εικόνες που έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό της, τότε που παραμέριζαν τα έπιπλα του δωματίου για να ζωγραφίσουν στο πάτωμα, τις βόλτες που έκαναν στην προκυμαία έχοντας, όμως πάντα κάπου κοντά τους χωροφύλακες αλλά και τη λαχτάρα που ένιωθε κάθε φορά που ο πατέρας της έφτανε στο νησί. Σ’ αυτό το σπίτι, στο Καρλόβασι της Σάμου, όπου έζησε μαζί με τη μητέρα της Φαλίτσα, ο ποιητής πέρασε το τελευταίο καλοκαίρι της ζωής του. Στο γραφείο του, που όλα έχουν μείνει ακριβώς όπως ήταν όταν ζούσε, ο Γιάννης Ρίτσος έγραψε τα τελευταία του ποιήματα.
Ήταν ένας άνθρωπος που είχε υποφέρει πολύ στη ζωή του. Σε μικρή ηλικία, έμεινε ορφανός, είχε ζήσει τη φτώχεια αλλά και δυστυχίες, αρρώστιες, διώξεις, εξορίες. Κι όμως, εκείνος αγαπούσε με πάθος τη ζωή, υμνούσε τον έρωτα και τις ανθρώπινες αξίες και έδινε σημασία ακόμη στα μικρά και απλά πράγματα. Τον χαρακτήριζε η ευγένεια και η ευαισθησία. Μία φωτογραφία ήταν αρκετή για να δημιουργήσει το 1936, ένα από τα πιο συγκλονιστικά και σημαντικά ποιητικά έργα , τον «Επιτάφιο».

Ένα αφιέρωμα στον άνθρωπο και ποιητή Γιάννη Ρίτσο, για τον οποίο, όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, ο Κωστής Παλαμάς έγραψε: «Παραμερίζουμε, ποιητή, για να περάσεις...».Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ασθενίδης
Αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Θεοδώρα Κωνσταντοπούλου
Εκτέλεση Παραγωγής: WHITE WOLVES

Παρουσίαση: Έλενα Κατρίτση
http://goo.gl/MMN3Zh

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
ΕΡΤ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΡΤ ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΕΡΤ ΚΑΙΡΟΣ < Προηγούμενο
Επόμενο > 28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ – 28 EUROPE

 
     
Προβολή WebTV μόνο για Ελλάδα
Προβολή WebTV
Κατάλληλο για όλους
Κατάλληλο για όλους με επιθυμητή τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για όλους με απαραίτητη τη γονική συναίνεση
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15
Κατάλληλο για ενήλικους
Ζωντανή μετάδοση
Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση
Ταινία
Ντοκιμαντέρ
Παιδικό πρόγραμμα
Σειρά